​Світ забув про українську кризу - заява заступника Генсекретаря ООН

«Ця криза розгорілася на подвір’ї Європи, але вона здебільшого забута світом», - заявила заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер на європейській конференції, присвяченій гуманітарній кризі на сході України та шляху вперед, яка проходила в Брюсселі, повідомляє «Голос Америки».


Про виступ пані Мюллер пише новинне видання Організації Об’єднаних Націй.

«Ми повинні краще інформувати світову громадськість про щоденне насильство та життєві умови на сході України, що зачіпають мільйони людей», - додала Мюллер, яка також є заступником координатора з надзвичайних ситуацій.

Вона зазначила, що кількість людських жертв збройного конфлікту на сході України - приголомшлива. За даними, понад 2 530 цивільних осіб загинуло та 9 000 отримали поранення. Внаслідок військових дій були пошкоджені тисячі будинків, сотні лікарень, шкіл та об'єктів водопостачання та електропостачання.

«Незліченні угоди про припинення вогню не спрацювали, і саме ця політична неспроможність покласти край конфлікту продовжує змушувати 4,4 мільйона українців, що постраждали від конфлікту, переносити щоденні страждання та зробити неможливі вибори», - попереджала вона.

Окрім бойових дій, міни та вибухонебезпечні залишки вже забрали сотні життів. Східна Україна швидко стає «однією з найбільш замінованих територій у світі». Якщо ми не візьмемося за подолання цієї проблеми, вона впливатиме на темпи прогресу у відбудові та розвитку на десятиліття», - зазначила пані Мюллер. В усіх уражених конфліктом районах терміново потрібні засоби для розмінування та навчальні програми про ризик і небезпеку, яку становлять міни, особливо вздовж «контактної лінії», включаючи пропускні пункти.

Кожного місяця через 457-кілометрову «контактну лінію» проходить мільйон людей. Тисячі з них кожного дня стикаються з затримками та перешкодами у доступі до основних послуг, пенсій, соціальних виплат та ринків.

У грудні минулого року гуманітарні організації в Україні консолідували комплексний та пріоритетний план з гуманітарної допомоги у розмірі 187 мільйонів доларів, який передбачає забезпечення нагальною допомогою та захистом вразливих українців протягом 2018 року.

«Важко повірити, що лише чотири роки тому Україна не потребувала гуманітарної допомоги», - підкреслила пані Мюллер.

Згідно з оцінкою на 2018 рік, потреба в усіх секторах продовжує зростати, зокрема, у районах, неконтрольованих урядом та вздовж «контактної лінії». Урсула Мюллер закликала де-факто владу сприяти відновленню діяльності всіх гуманітарних організацій. Вона також звернулася до уряду України з проханням зробити все можливе для забезпечення вільного пересування цивільних осіб та припинення заборони на комерційні перевезення через «лінію розмежування».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.