​На Заході відреагували на інсценування смерті Бабченка - провокація та цирк

На Заході повідомлення про інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка викликали суперечливу реакцію, пише «Голос Америки».


«Україна переграла Путіна, А ТАКОЖ в процесі схопила як замовного вбивцю, так і особу, яка замовила напад на Бабченка», - пише колишній радник Гілларі Клінтон американець українського походження Адам Пархоменко.

Інші оглядачі вважають, що інсценування стало «подарунком» для російської пропаганди і вказують на ускладнення, які можуть виникнути в доведенні провини тих, хто планував замах, а також на зменшення довіри до повідомлень про ризики для журналістів, яка є важливою для захисту прав журналістів в майбутньому.

Дослідник російської організованої злочинності Марк Ґалеотті так відреагував на повідомлення про інсценування: «Тож, Бабченко, насправді, живий. Це - чудово, але може і зіграти злий жарт:

1. Наступного разу у випадку вбивства, росія зможе грати в гру «звідки ви знаєте, що це правда?»

2. Нам сказали, що «вбивцю» впіймали. Почекайте на захист з використанням аргументу про заманювання у пастку?»

Це – подарунок для російського ТБ, переконаний Алек Лунь, кореспондент The Telegraph в Москві, наводячи оцінку російським телебаченням повідомлення про інсценування загибелі Бабченка.

«Провокація та цирк. Звичайно, вони звинувачують росію навіть без слідства», - Це – подарунок для державного телебачення росії», - написав журналіст у Twitter.

«Не можу вирішити, чи це найбільш блискуча, чи дивовижно недоумкувата річ, яку я коли-небудь чув. Думаю, це обидві. Це на рівні з хлопцем з Гватемали, який підлаштував власне вбивство, щоб сказати, немов, це хтось інший зробив», - наголосив Макс Седдон, російський кореспондент FT.

Такі дії спецслужб України можуть негативно вплинути на безпеку журналістів в світі, попереджає кореспондент Channel 4 Ліндсі Гілсум.

«Тепер, кожного разу, коли вбиватимуть журналіста, відповідальні за вбивство випускатимуть ботів та пропагандистів, щоб сказати, що це несправжня новина. Дякуючи Службі безпеки України. Це справді корисно для всіх, хто турбується про безпеку журналістів», - саркастично зазначила журналіст у Twitter.

«Іронія в інсценуванні смерті російського журналіста і омані світової преси, що призвело до появи тисяч неправдивих повідомлень по всьому світові, в тому, що це застосовується проти країни, яку звинувачують у створенні неправдивих медіа...» - написав у Twitter письменник з Шотландії Дейвід Відечетте.

Аркадій Бабченко. Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.