​Юридична комісія з прав людини закликає росію повернути Польщі уламки літака Ту-154

Літак розбився 10 квітня 2010 року неподалік Смоленська. Загинуло 96 осіб, у тому числі діючий президент країни Лєх Качинський із дружиною. У документі зазначається, що постійна відмова москви є порушенням закону, повідомляє Польське радіо.


«Вісім років після аварії росія надалі має в своєму розпорядженні літак, чорні скриньки з оригінальними записами даних польоту та іншими речовими доказами (...) Польща вже багато років тисне, щоб уламки і всі оригінальні матеріали були повернуті» - наголошено в доповіді.

Автором проголосованого документа є Пітер Омтзігт з Європейської народної партії. Робота над резолюцією тривала кілька років.

Документ закликає москву передати Польщі уламки літака без подальших затримок, у тісному співробітництві з польськими експертами та таким чином, щоб це не призвело до подальшого погіршення стану потенційних доказів. Закликає також москву зупинити подальші дії в місці аварії, які можна було б вважати оскверненням цього місця з огляду на його велике емоційне значення для багатьох поляків.

10 квітня 2010 року неподалік летовища «Сєвєрний», що поблизу Смоленська, розбився літак Ту-154 із 96 особами на борту. Польська делегація прямувала на урочистість із нагоди 70-тої річниці Катинського злочину.

Фото Wikimedia Commons



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.