​Бретта Кевено затвердили на посаді, але суперечки навколо нього не вщухли

Суперечки з приводу затвердження кандидатури Бретта Кевено суддею Верховного суду США продовжилися у неділю, вже після того, як він був приведений до присяги. Сенат затвердив кандидатуру Кевено 50 голосами «за» при 48 «проти», повідомляє «Голос Америки».


Сенатор-республіканка Сюзан Коллінз, чия підтримка Кевено мала ключове значення, заявила телеканалу CNN, що вона дійшла висновку, що він не скоював сексуального насильства по відношенню до Крістін Блейз Форд понад тридцять років тому. Звинувачення професора Форд проти Кевено викликали кризу в процедурі його затвердження, яка тривала останні три тижні.

«Я не вірю, що Бретт Кевено нападав на неї, - сказала Коллінз. - Я не стверджую, що вона не піддавалася насильству. Вважаю, що на неї напали».

Коллінз зазначила, втім, що «немає свідчень, які підтверджували б», що це був Кевено. Її заява викликала різку критику з боку сенатора-демократа Мейзі Гіроно, яка назвала висновок про відсутність таких свідчень «образливим» для Форд.

Один з найактивніших прихильників Кевено, сенатор Ліндсі Ґрем заявив телеканалу Fox News: «Я щасливий, тому що спроби «наїхати» на цю людину і принизити його провалилися. Зусилля людей, які намагалися зруйнувати його життя, не увінчалися успіхом. Я ніколи в житті не був так обурений».

Призначення Кевено 114-им суддею Верховного суду США може дати консерваторам тверду більшість (5 до 4) у вищій судовій інстанції країни і можливість впливати на рішення цього органу протягом декількох десятиліть.

Голова Верховного суду Джон Робертс провів закриту церемонію приведення до присяги 53-річного Кевено через кілька годин після голосування в Сенаті.

Затвердження Бретта Кевено. Фото Courtesy Foto



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.