​У США протестують проти карантину - сотні автомобілів та вантажівок виїхали на вулиці

В американському штаті Мічиган робітники заблокували дороги після того, як губернаторка штату Гретхен Вітмер оголосила про подовження дії обмежувальних заходів. Сотні автомобілів та вантажівок виїхали на вулиці столиці штату. Розен Понковські, президентка Консервативної коаліції Мічигану, яка організувала протести, виступає проти запровадження однаково різких обмежень в різних районах штату, повідомляє «Голос Америки».


«Губернаторка Вітмер знищить ваш бізнес, перед тим, як дозволить громадянам відповідати за власну поведінку. Це божевілля», - говорить Понковські в коментарі Fox News.

Губернаторка назвала акцію політичним протестом.

«Насправді, це був політичний протест, виклик науці, найкращим практикам, застосованим у вказівках залишатись вдома», - сказала Вітмер в коментарі MSNBC.

У штаті зафіксовано 27 000 випадків зараження COVID-19. Від вірусу померло 1700 осіб.

Подібні, хоча і не такі численні протести, відбулись і в інших містах у США. У середу біля 100 протестувальників вийшли на вулиці столиці штату Кентуккі, намагаючись зірвати виступ перед пресою губернатора Енді Бешіра. Протестувальники скандували: «Хочемо роботи» та «Факти, а не страх». У понеділок близько сотні протестувальників вийшли на вулиці столиці штату Огайо. В Юті також сотні протестувальників у середу виступали проти закриття роботи підприємств та установ на час епідемії.

Протести відбуваються на тлі дискусії президента США Дональда Трампа з губернаторами штатів стосовно того, коли варто знімати обмеження на пересування та економічну діяльність, введені на час епідемії.

Виступаючи перед пресою в середу, Трамп оголосив свої плани оприлюднити нові вказівки з соціального дистанціювання в четвер, після розмови з губернаторами 50 американських штатів.

Протест у Мічигані. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.