​Президент Трамп розкритикував частину стіни, побудовану на приватні кошти його прихильниками

Президент Дональд Трамп у неділю піддав критиці побудовану в приватному порядку стіну на кордоні з Мексикою в Південному Техасі, яка почала піддаватися ерозії через кілька місяців після зведення. Трамп заявив, що вона була побудована «тільки для того, щоб [він] виглядав погано», хоча стіна з'явилася в результаті багатомісячної кампанії його прихильників, повідомляє «Голос Америки».


Група, яка збирала гроші на будівництво стіни, позиціонувала себе як прихильники Трампа під час закриття уряду, яке почалося в грудні 2018 року, тому що Конгрес не виділив затребуваних Трампом коштів на будівництво стіни. У цілому, група «Ми будуємо стіну» зібрала понад 25 мільйонів доларів.

У керівний склад групи увійшов колишній головний стратег Трампа Стів Беннон, а союзник Трампа Кріс Кобах, який зараз домагається висунення його кандидатури в Сенат від Республіканської партії в Канзасі, став її юристконсультом.

Компанія, що побудувала приватну ділянку стіни в січні, Fisher Industries, після цього уклала контракт з федеральним урядом на будівництво стіни вартістю 1,3 мільярда доларів - найбільший на даний момент.

Йдеться про ділянку стіни протяжністю приблизно 5 кілометрів, яка представляє собою загородження з сталевих стовпів, розташоване лише в 10 метрах від річки Ріо-Гранде, набагато ближче, ніж звичайні прикордонні загородження в Південному Техасі.

Видання ProPublica - Texas Tribune повідомило, що берег річки почав піддаватися ерозії. Федеральний суддя в середу розпорядився, щоб адвокати Fisher Industries і противники приватної стіни узгодили терміни поїздки експертів з метою інспекції об’єкта на предмет ерозії.

«Я не погоджувався з тим, щоб ця дуже маленька (крихітна) ділянка стіни в непростому районі будувався приватною організацією, що зібрала гроші через рекламу, - написав Трамп в Твіттері в неділю. - Це було зроблено тільки для того, щоб я виглядав погано, а, можливо, тепер вона навіть не працює. Її потрібно було побудувати так само, як і решту стіну, 500 з гаком миль».

Глава Fisher Industries Томмі Фішер заявив в неділю, що президента «невірно інформували з цього питання», зазначивши, що він «цілком поважає» Трампа.

Фішер визнав наявність ерозії ґрунту перед стіною, викликаної дощами і течією річки. За його словами, його фахівці планують заповнити провали органічним матеріалом або камінням, якщо ерозія продовжиться, але інші частини стіни залишаються недоторканими.

«Ця стіна простоїть 150 років, повірте мені», - заявив Фішер.

Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.