​Над Чорним морем трохи не зіткнулися військові літаки США та росії - через небезпечний перехват російськими винищувачами

Два російських винищувача Су-27 перехопили американський бомбардувальник B-52 під час виконання ним рутинних операцій над міжнародними водами Чорного моря - про це йдеться у повідомленні повітряних сил США у Європі, передає «Голос Америки».


«Російські пілоти летіли небезпечно і непрофесійно, пролітаючи кілька разів за 30 метрів перед носом бомбардувальника на тій самій висоті, форсаж сприяв турбулентності, що обмежило можливість маневру для В-52»,- повідомляє командування повітряних сил США у Європі.

Генерал Джеф Геріджен, командувач повітряними силами в Європі та в Африці, назвав подібний перехват небезпечним: «Дії, які збільшують ризик зіткнення на середній висоті, не є необхідними, вони не відповідають принципам доброї авіації та правилам міжнародних польотів».

«Російська авіація, перебуваючи у міжнародному повітряному просторі, поставила під загрозу безпеку задіяних літаків. Ми очікуємо від них дій, що відповідають міжнародним стандартам, щоб гарантувати безпеку та уникнути інцидентів», - додав американський генерал Джеф Геріджен.

Інцидент над Чорним морем трапився об 11:19 ранку у четвер, 28 серпня.

Наступного дня, у п'ятницю, американські бомбардувальники В-52 виконали політ над 30-ма країнами НАТО, «щоб продемонструвати солідарність НАТО, посилити готовність та для забезпечення навчальних можливостей з метою покращення сумісності усіх задіяних екіпажів зі США та країн-союзників НАТО». Про це йдеться на сайті Американського командування в Європі.

«Продовжуючи зміцнювати наші тісні відносини, ми надсилаємо чітке повідомлення потенційним супротивникам про нашу готовність зустріти будь-які глобальні виклики», - заявив генерал Тод Волтерс, командувач Американського командування у Європі.

Американський бомбардувальник В-52. Фото Flickr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.