​Опозиція критикує Міністра юстиції США за заяву про ризикованість голосування поштою

Міністр юстиції США Вільям Барр розкритикував голосування поштою, заявивши, що таємниця такого голосування може бути порушена. Барр виступив з відповідною заявою у ході візиту до штату Аризона, де близько 80 відсотків виборців отримують бюлетені поштою. Міністр висловив припущення, що при голосуванні поштою вище ризик залякування і примусу, ніж при особистому голосуванні, повідомляє «Голос Америки».


«Уряд і причетні до процесу люди можуть дізнатися, як ви проголосували. І це відкриває можливість для залякування», - сказав Барр. Він також заявив, що через масову розсилку бюлетнів чимало з них можуть опинитись поза контролем тощо.

Як відзначає видання The Hill, державний секретар штату Аризона, представиниця Демократичної партії Кейті Гоббс розкритикувала заяву Барра, висловивши жаль з привод того, що «високопосадовці сіють сумніви щодо демократичних інтститутів». Вона також відзначила, що штат має тривалу історію безпечних та надійних процедур голосування поштою.

Демократична партія у штаті Аризона оприлюднила власну позицію з приводу заяв Барра, заявивши, що міністр юстиції не навів доказів на підтвердження своїх слів про можливі ризики.

«У реальності, немає доказів на підтримку розвінчаних тверджень Барра та президента Трампа про підтасовку голосів», - йдеться у заяві.

Через пандемію коронавірусу цьогорічні вибори у США у значній мірі відбуватимуться шляхом голосування поштою. Президент США Дональд Трамп тривалий час критикує голосування поштою, заявляючи про можливість підтасовок та фальсифікацій, складностей із підрахунком голосів. Критики президента вказували, що ініційовані призначенцем Трампа реформи Поштової служби США можуть бути націлені на зрив виборів. Очікується, що підрахунок результатів виборів може зайняти тривалий час, а самі результати можуть оскаржуватись кандидатами.

Вільям Барр та Дональд Трамп. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.