​Сенат затвердив Емі Коні Барретт суддею Верховного суду США - без голосів від представників партії меншості

Сенат Сполучених Штатів Америки у понеділок увечері схвалив призначення Емі Коні Барретт суддею Верховного суду США. Голоси 52 сенаторів-республіканців подолали голоси сенатської меншості демократів, які заперечували проти призначення. Демократи заявляли, що висунення президентом Дональдом Трампом кандидатури Емі Коні Барретт та її затвердження за тиждень до голосування на президентських виборах було поспішним, повідомляє «Голос Америки».


«Це видатний день для Америки, для конституції Сполучених Штатів і для справедливого та неупередженого верховенства закону», - заявив президент Дональд Трамп на церемонії присяги судді у Білому домі у понеділок.

48-річна Барретт стала вже третім членом Верховного Суду з подання президента Трампа.

Її затвердження на довічний термін називають посиленням позицій консерваторів у найвищому судовому органі країни.

Але Емі Коні Барретт наголосила на важливості неупередженості.

«Суддя проголошує незалежність не лише від Конгресу і від президента, але й від своїх особистих переконань», - сказала вона після церемонії.

Сенатор від Республіканської партії зі штату Мейн Сузан Коллінс також голосувала проти затвердження Барретт, вказавши на близькість виборів.

Агентство Associated Press вважає, що це вперше за 150 року суддя Верховного суду була затверджена без голосів від представників партії меншості.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.