​Американська прокуратура почала розслідувати податкові справи сина Джо Байдена - Гантера

Гантер Байден, син новообраного президента США Джо Байдена, повідомив, що американська прокуратура розслідує його «податкові справи». У заяві, оприлюдненій від імені перехідного штабу, сказано, що Гантер Байден дізнався про розслідування у вівторок. Подробиці про предмет розслідування не подані, повідомляє «Голос Америки».


«Я сприймаю цю справу дуже серйозно, але я впевнений, що професійний і об'єктивний розгляд цих питань покаже, що я вів справи законно і належно, включно з використанням професійних податкових радників», - йдеться у заяві.

Це повідомлення знову привертає увагу до Гантера Байдена і, зокрема, до його роботи 2014-2019 рр. у раді директорів української газовидобувної компанії Бурісма, про яку опоненти його батька часто згадували під час виборчої кампанії.

Президент Дональд Трамп та його прибічники неодноразово заявляли, що робота Гантера Байдена на українську компанію у той час, як його батько був віце-президентом, викликає підозри про корупцію, але впродовж років ті звинувачення не отримали обґрунтувань.

Сенатське розслідування звинувачень не виявило зловживань посадою чи порушень закону з боку колишнього віце-президента, хоча Гантеру Байдену закинули використання родинного імені для вигоди у його бізнесі.

Скандал довкола намагань Трампа, щоб Україна проводила свої розслідування щодо Байденів, став приводом для розслідування у межах процедури імпічменту у конгресі США.

У другій частині заяви від перехідного штабу сказано: «Новообраний президент Байден дуже пишається своїм сином, який перейшов через складні випробування, включно зі злісними нападами на його особистість, які його лише зміцнили».

Гантер Байден. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.