​Верховний суд США відмовився розглядати позов штату Техас щодо президентських виборів

У п‘ятницю Верховний суд США відмовився прийняти до розгляду позов штату Техас щодо президентських виборів. В ухвалі суду йдеться про те, що Техас не є належним позивачем у справі, адже «не продемонстрував вагомих правових підстав» для того, щоб оскаржувати «те, як проводять вибори інші штати». Згідно з американською Конституцією, правила проведення виборів визначає кожен штат, повідомляє «Голос Америки».


Двоє суддів Верховного суду висловили окрему думку до ухвали, зауваживши, що дозволили б Техасу подати позов, «але не інші заходи».

Генеральний прокурор штату Техас Кен Пекстон висловив жаль з приводу того, що «Верховний суд вирішив не розглядати цю справу і не визначати конституційність недотримання цими чотирма штатами виборчого законодавства на федеральному рівні і рівні штатів».

«Верховний суд нас справді підвів. Жодної мудрості! Жодної хоробрості!» - написав президент США Дональд Трамп у Twitter.

У штабі Байдена так прокоментували ухвалу: «Це не дивує - десятки суддів, посадовці, що організовують вибори від обох партій, а також власне генеральний прокурор з команди Трампа відкинули ці безпідставні спроби заперечити, що він програв вибори».

Влада штату Техас в понеділок подала позов, у якому оскаржила проведення виборів у штатах Джорджія, Мічиган, Пенсильванія та Вісконсин. У позові заявляється, що штати провели зміни у процедурі голосування у зв’язку з пандемією COVID-19, але зміни не були затверджені відповідними парламентами штатів. Позов вимагав заборонити вибірникам із цих штатів віддати свої голоси на основі результатів голосування, а натомість визначити результати виборів голосуванням у парламентах штатів. До позову долучились 17 генеральних прокурорів інших американських штатів, а більше 126 конгресменів від Республіканської партії підписали лист на підтримку позову.

Влада в чотирьох штатах, що фігурували у позові, називала позов «нападом на демократію».

У цих штатах перемогу отримав суперник Трампа новообраний президент Джо Байден під час виборів 3 листопада, засвідчивши зміну у вподобаннях виборців, адже під час попередніх президентських виборів - в 2016 році, перемогу в цих штатах здобув Трамп.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.