​Мінфін США підтвердив, що відомство зазнало хакерської кібератаки, можливо, з боку росії

Міністр фінансів США Стівен Мнучін у понеділок підтвердив, що відомство зазнало хакерської атаки, про яку агентство Reuters повідомило понад тиждень тому. В інтерв'ю CNBC Стів Мнучін визнав, що хакери проникли в несекретну мережу Мінфіну. «Ми не бачимо ніякого проникнення в наші секретні системи, - додав він. - Було отримано деякий доступ до наших несекретних систем. Хороша новина в тому, що ніякого збитку завдано не було. Ми не побачили переміщення великої кількості інформації», - наводить слова міністра «Голос Америки».


Мнучін відмовився надати додаткові подробиці, повідомивши, що є деякі деталі, «які вони не готові розголошувати». Мінфін також не відповів на запит прокоментувати заяви Мнучіна.

Уряд США і експерти з кібербезпеки в декількох країнах з'ясовують обставини атаки, яка почалася ще на початку цього року, коли хакери проникли в мережі базованої в Техасі компанії SolarWinds і використовували її програмне забезпечення для проникнення в урядові і корпоративні мережі.

Високопоставлені представники уряду США, в тому числі держсекретар Майк Помпео, поклали відповідальність на росію, хоча деякі офіційні особи і експерти відзначають, що поки рано говорити про те, хто стояв за атакою. Президент Дональд Трамп висловив припущення, що за атакою міг стояти Китай. Міністр юстиції США Білл Барр в понеділок заявив на прес-конференції, що поділяє думку Помпео: «Дуже схоже, що це росіяни, але я не буду обговорювати це питання більш детально». кремль заперечує будь-яку причетність до атаки.

Стівен Мнучін. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.