​Байден прокоментував голосування щодо імпічменту Трампа, а Трамп назвав свій другий імпічмент «грандіозним полюванням на відьом»

Президент США Джо Байден прокоментував результати голосування у справі про імпічмент свого попередника Дональда Трампа в Сенаті, заявивши, що, хоча воно і не привело до засудження Трампа, «суть звинувачень не підлягає сумніву», повідомляє «Голос Америки».


За словами Байдена, навіть ті, хто проголосував за виправдання Трампа за звинуваченням у підбурюванні до заколоту, визнали, що він несе принаймні моральну відповідальність за провокування нападу своїх прихильників на Капітолій 6 січня.

Ці події, як і подальший імпічмент Трампа, Байден назвав «сумними сторінками в історії» США, які нагадали про крихкість демократії.

Байден також зазначив, що за засудження Трампа проголосували не тільки його опоненти-демократи, але і сім республіканців.

Голоси в Сенаті з питання про засудження Трампа розподілилися так: 57 за і 43 проти. Голосування пройшло ввечері 13 лютого. Демократам, що ініціювали імпічмент, не вистачило 10 голосів – для засудження президента необхідна була підтримка двох третин сенаторів.

Заяву у зв’язку із завершенням процесу оприлюднив і Трамп. «Це стало черговою фазою найбільш грандіозного полювання на відьом в історії нашої країни. І полювання триває, тому що наші противники ніяк не можуть забути, що за мене кілька місяців тому проголосували 75 мільйонів осіб. Це найвищий показник в історії для чинного президента», – зазначив він у заяві.

Вперше в історії США щодо одного президента були проведені два процеси про імпічмент. Перший відбувся на початку 2020 року, тоді Трамп також був виправданий.

Процес у справі про другий імпічмент тривав трохи більше ніж тиждень.

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.