​Байден та голова Єврокомісії у телефонній розмові підтримали тему співпраці і обговорили дії стосовно Китаю, росії, Білорусі, України і Західних Балкан

Президент США Джо Байден провів у п'ятницю телефонну розмову з Урсулою фон дер Ляєн, президенткою Європейської комісії. У бесіді з фон дер Ляєн Байден підкреслив підтримку Євросоюзу і прихильність відновленню жвавого партнерства між США та ЄС. Про це йдеться в повідомленні Білого дому, передає «Голос Америки».


Президент США і голова Єврокомісії домовилися про припинення дії взаємних мит на авіаційну техніку, запроваджених у рамках суперечок всередині Світової організації торгівлі (СОТ), на чотири місяці. Лідери погодилися працювати над вирішенням цих давніх суперечок.

Байден і фон дер Ляєн, як йдеться в повідомленні Білого дому, «домовилися координувати дії з питань, що становлять спільний інтерес, включаючи Китай, росію, Білорусь, Україну і Західні Балкани». Вони також обговорили співпрацю у стримуванні пандемії COVID-19 і підвищенні глобальної безпеки в галузі охорони здоров'я, стійкого відновлення світової економіки, подолання кліматичної кризи і зміцнення демократії», вказується в повідомленні.

Заява фон дер Ляєн містить додаткові подробиці щодо розмови.

«Ми поділяємо стратегічне бачення щодо росії. Я запропонувала тісно координувати нашу політику та заходи щодо Східної Європи, зокрема. Ми поділились нашими поглядами щодо України», - відзначається в заяві.

Ляєн також вказала, що у питанні закордонної політики вона та Байден погодились «посилити співпрацю із партнерами, які поділяють наші думки та підтримують демократію, стабільність та заможність на тлі міжнародного середовища, яке швидко змінюється».

«Ми будемо робити це у тісній співпраці із НАТО», - відзначається у заяві.

Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.