​Цукерберґ шкодує, що відкидав заяви про політичний вплив Facebook

Марк Цукерберґ відкинув звинувачення президента США Дональда Трампа, що Інтернет - компанія Facebook, яку він заснував, налаштована проти Трампа, пише «Голос Америки». Напередодні, президент Трамп у дописі на Twitter заявив, що «Facebook завжди був антитрампівський», а також додав, що «мережі завжди» були проти нього, і тому він їх називав «фальшивими новинами» разом з часописами New York Times та Washington Post.


Заява Дональда Трампа з’явилася тепер, коли Facebook готується передати дані про 3000 одиниць політичної реклами, розміщеної у мережі, слідству Конгресу щодо звинувачень про втручання росії в американські вибори.

Раніше Facebook підтвердив припущення, що та реклама, використана у час і після президентських виборів 2016 року, була оплачена з росії.

Марк Цукерберґ у дописі на власній сторінці у Facebook вказує, що його компанія зазнає критики з усіх сторін: «Трамп каже, що Facebook проти нього. Ліберали кажуть, що ми допомогли Трампові. Обидві сторони невдоволені ідеями та змістом, які їм не подобаються».

Але 33-річний підприємець також висловив жаль, що раніше висміював побоювання про вплив дезінформації, поширюваної у Facebook, на результати виборів.

«Називати їх божевільними було зневажливо, і я шкодую через це. Це питання надто важливе, щоб ним зневажати», - пише Марк Цукерберґ.

Більшу частину свого допису підприємець відвів на переконування, що Facebook відіграє переважно позитивну роль, давши людям можливість висловлюватися, а кандидатам безпосередньо спілкуватися з виборцями.

Цукерберґ зокрема стверджує, що завдяки інформації у Facebook, що об’єднує близько 2 мільярди людей у світі, на виборчі дільниці прийшли мільйони американців.

Він також наполягає, що виявлена «проблематична» політична реклама становила мізерну частку у політичній рекламній кампанії в мережі, на яку політичні сили витратили «сотні мільйонів».

Марк Цукерберґ закінчує допис обіцянкою, що Facebook виконуватиме роль у «захисті від держав, які намагаються поширювати дезінформацію та підривати вибори».

«Ми надалі працюватимемо, щоб забезпечувати цілісність вільних і справедливих виборів у світі і щоб забезпечити, що наша громада є платформою для усіх ідей, а також силою за добро та демократію».

Представників компаній Facebook, Twitter і Google запросили 1 листопада дати свідчення у комітеті Сенату США з питань розвідки у справі звинувачень про російське втручання.

Жодна з трьох компаній ще не підтвердила, чи її представники прийдуть на засідання.

Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.