​У Білому домі вказали на важливість реформ у відповідь на питання про прагнення України до НАТО

Про це у четвер заявила заступниця речниці Білого дому Карін Жан-П'єр (Karine Jean-Pierre, White House principal deputy press secretary - англ.), відповідаючи на запитання журналістів.


«Скажу, що державний секретар Блінкен зараз перебуває у Києві. щоб підтвердити нашу підтримку суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України. Його візит також підкреслює важливість того, щоб Україна ухвалила ключове законодавство для просування верховенства права, антикорупційних та економічних реформ, які посилять демократію та економіку України та її подальшу євро-атлантичну інтеграцію, - відзначила Жан-П'єр. - Адміністрація Байдена віддана тому, щоб забезпечити, що двері НАТО лишаються відчиненими для тих, хто прагне вступу, коли вони готові та здатні відповідати зобов’язанням та обов'язкам членства та робити внесок у безпеку євро-атлантичної зони. США підтримують зусилля України щодо реформ, спрямованих на просування верховенства права, економічне зростання та її кордон проти агресії Росії», - цитує заяву Карін Жан-П'єр «Голос Америки».

Ентоні Блінкен перебуває із офіційним візитом у Києві, де, серед іншого, провів зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.

Після зустрічі з Ентоні Блінкеном президент України заявив, що Сполучені Штати Америки прекрасно проінформовані про ситуацію на Донбасі й біля українських кордонів та активно підтримують суверенітет і територіальну цілісність України. За словами Зеленського, під час зустрічі від порушував питання підтримки США прагнення України отримати План дій щодо членства в НАТО, питання безпеки в Чорному та Азовському морях та питання протидії реалізації проекту «Північній потік – 2».

Як повідомляє сайт президента України, Ентоні Блінкен відзначив, що США спостерігають на кордонах України найбільшу з 2014-го року концентрацію російських військ.

«Ми підтримуємо вас, ваші партнери й союзники також підтримують вас. І ми звертаємося до росії, щоб вона перестала застосовувати агресію проти України. Ми разом з партнерами працюємо над тим, щоб Україна могла захистити себе від агресії росії», - наводить слова Держсекретаря США сайт президента України.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.