​Байден доручив виділити 500 мільйонів доларів на двосторонній чи багатосторонній основі на допомогу біженцям з Афганістану

Президент США назвав важливим для національних інтересів країни виділити 500 мільйонів доларів для задоволення потреб щодо міграції та біженства пов'язаних із ситуацією в Афганістані. Відповідну заяву розміщено на сайті Білого дому, повідомляє Голос Америки.


«Така допомога може бути надана на двосторонній чи багатосторонній основі, включно із внесками до міжнародних організацій та через фінансування інших неурядових організацій, урядів, агентств та міністерств США», - відзначається у тексті меморандуму адресованому державному секретарю США Ентоні Блінкену.

Байден наказав державному секретарю подати висновок президента до Конгресу.

Сьогодні міжнародна правозахисна організація «Міжнародна Амністія» закликала США «використати усі доступні інструменти, щоб натиснути на сусідів Афганістану з вимогою відкрити кордони для біженців». Організація також закликала уряд США здійснити швидку евакуацію співробітників громадянського суспільства США, журналістів, активістів, правозахисників, кандидатів на отримання спеціальних віз та ін. «до США, або іншої країни на час розгляду їх заявок».

«У час, коли світ із важким серцем слідкує за подіями в Афганістані, я закликаю усі країни виявити бажання прийняти афганських біженців та утриматись від депортації. Покоління афганців пройшли через війну та біди. Вони заслуговують на нашу повну підтримку. Зараз час для солідарності», - заявив раніше генсек ООН Гутерриш.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.