​Після телефонної розмови Байдена з Макроном посол Франції повертається до США

За ініціативою президента США Джо Байдена відбулась телефонна розмова з президентом Франції Еммануелем Макроном щодо оголошеної минулого тижня угоди між США, Великою Британією та Австралією. Текст відповідної заяви розміщено на сайті Білого дому, повідомляє Голос Америки.


«Обидва лідери погодились, що ситуація виграла би від відкритих консультацій між союзниками щодо питань, які торкаються стратегічних інтересів Франції та наших європейських партнерів. Президент Байден заявив про відданість щодо цього», - відзначається заяві.

Як відомо, раніше США, Велика Британія та Австралія заявили про укладення домовленості для «зміцнення базованого на правилах міжнародного порядку» в Індо-Тихоокеанському регіоні. Оголошене партнерство, зокрема, передбачає, що США нададуть технології для будівництва перших австралійських підводних човнів з атомними двигунами. Це може означати скасування австралійської домовленості з Францією 2016 року про будівництво 12 підводних човнів.

Як повідомляється, у жовтні в Європі відбудеться зустріч Макрона та Байдена, «щоб досягнути спільного розуміння та зберегти позитивний момент у цьому процесі».

Відзначається, що президент Франції ухвалив рішення про повернення посла країни до Вашингтона наступного тижня.

«Президент Байден підтверджує стратегічну важливість участі Франції та Європи у Індо-Тихоокеанському регіоні, включно із участю у рамках нещодавно оприлюдненої стратегії ЄС щодо Індо-Тихоокеанського регіону. США також визнають важливість сильнішої та більш спроможної європейської оборони, яка робить позитивний внесок до трансатлантичної та глобальної безпеки та доповнює НАТО», - зазначається в заяві.

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.