​Сенатори-республіканці розробили законопроект, який має посилити обороноздатність України в умовах вторгнення росії

Група сенаторів-республіканців на чолі з Джимом Рішем, співголовою Комітету з міжнародних відносин, представила у середу проект Закону про гарантії незалежності України шляхом посилення Закону про оборону (GUARD Act).


Законопроект передбачає збільшення «критично важливої для України підтримки у сфері безпеки в умовах загрози вторгнення з росії», повідомляє Голос Америки.

Крім того, у законопроекті визначено дипломатичні та військові засоби, спрямовані на стримування російської агресії. росія, згідно з текстом законопроекту, має набути статусу держави-спонсора тероризму у разі вторгнення в Україну.

Законопроект пропонує суттєво збільшити матеріальну підтримку Збройних сил України, включаючи фінансування закупівлі озброєнь, навчання та реформ в оборонній сфері – загалом 450 млн доларів у 2022 році.

Законопроект, серед іншого, пропонує прискорено надати Україні системи ППО, протикорабельні та протитанкові ракети та міни, та ін; заохочувати до обміну візитами між лідерами України та США; закликає Держдеп представити стратегію дипломатичної підтримки України на період 2022-2026 років; призначити спеціального представника президента США до України; обмежити військову співпрацю між Вашингтоном та москвою; постачати до України надлишкове військове обладнання із США.

Автори законопроекту пропонують посилити санкції щодо «Північного потоку - 2», який у тексті називається російським проектом «згубного впливу, покликаним завдати шкоди Україні та поставити під загрозу енергетичну безпеку Європи».

Серед співавторів законопроекту – сенатори Джим Інгоф, старший республіканець у Комітеті збройних сил, Марко Рубіо, співголова Комітету з розвідки, сенатори Пет Тумі, Джон Баррассо, Джон Корнін та Том Коттон.

«володимир путін став більш агресивним з часу початку президентства Джо Байдена, але адміністрація Байдена не вдалась до необхідних кроків для недопущення нового вторгнення до України. Наш законопроект допоможе подолати наслідки неспроможності президента Байдена, наклавши санкції на російський трубопровід «Північний потік-2» та посиливши підтримку Збройних сил України», - заявив Том Коттон, повідомляє сайт сенатора-республіканця Марко Рубіо.

Сенатор Джим Ріш. Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.