​Прихильники України у Палаті представників США впевнені у перемозі в справі розширення санкцій щодо росії

Законопроект про введення нових санкцій проти росії, який у середу майже одноголосно (НОВІ ЦИФРИ: 98 - за, Ренд Пол і Берні Сандерс проголосували проти - ГА) підтримав Сенат, тепер має бути розглянутий Палатою представників. У разі ухвалення нижньою палатою Конгресу, законопроект буде поданий на підпис президенту, повідомляє «Голос Америки».


Про перспективи прийняття закону Палатою представників говорили конгресмени, які на капітолійському пагорбі святкували 20-ту річницю створення «українського кокусу» - Групи підтримки України у Конгресі.

Демократ Сандер Левін, спів-голова «українського кокусу», на шанси проходження цього законопроекту в Палаті представників дивиться оптимістично: «Я думаю, що вони надзвичайно великі. Я думаю, наша відданість захисту свободи України цілком очевидна і непохитна. Ми переможемо!»

Конгресмен-республіканець Даґ Ламборн також впевнений – документ схвалять, ще й переконливою більшістю: «Шанси проходження законопроекту в Палаті представників дуже високі. Я буду працювати зі своїми колегами, щоб він набрав 400 голосів «за». (У Палаті представників 435 законодавців - ГА). Ми повинні мати потужну підтримку. Це мерзенно, що росія зробила в Криму, на Донбасі. І це повинно припинитись».

Президент Трамп неодноразово говорив про необхідність покращення відносин з росією, тому лунає занепокоєння, що він може накласти вето на цей законопроект. Для подолання президентського вето необхідні голоси двох третин членів обох палат. Конгресмен Левін каже, що законодавці матимуть ці голоси.

«Я думаю, що почуття в Конгресі відносно санкцій проти росії дуже сильні. За її дії з придушення свободи України. Ці почуття у нас в крові. Тому я не думаю, що президентське вето втримається…

«Ми розуміємо в Конгресі, що росія придушує свободу України, тому ми розуміємо необхідність санкцій, ми і далі робитиме все можливе, або примусити росію вийти з України. Ніхто в здоровому глузді не може заперечувати, що росія брала участь в окупації Сходу України. Я радий, що попередня адміністрація зробила кроки, щоб завадити подальшому вторгненню і я дуже сподіваюсь, що нинішня адміністрація продовжить цей напрямок», - заявив Левін.

Конгресмен-республіканець Даґ Лемборн закликає президента співпрацювати з Конгресом у питанні підтримки України: «Я дуже сподіваюсь, що президент буде працювати з Сенатом та Палатою представників, що він зрозуміє – це важливий крок. росії треба чітко сказати - вона повинна припинити свою агресію».

В Конгресі кажуть - працюватимуть над тим, щоб голосування за законопроект про розширення санкцій проти росії в Палаті представників відбулося вже до початку канікул у серпні.

Фото з відеоролика VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.