​Британія розглядає можливість «значного» розміщення військ у Східній Європі

Прем’єр-міністр Борис Джонсон заявив, що Велика Британія розглядає можливість «значного» розміщення військ, військових кораблів і винищувачів у Східній Європі, щоб протистояти «ворожості росії» щодо України, повідомляє агентство Reuters.


«Це надішле кремлю чіткий сигнал: ми не будемо терпіти їхню дестабілізуючу діяльність і завжди будемо стояти разом із нашими союзниками по НАТО перед обличчям ворожості росії», – сказав Джонсон 29 січня, передає Голос Америки.

Унаслідок такого кроку чисельність військ Британії у Східній Європі може подвоїтися до приблизно 1150 військовослужбовців, заявили британські чиновники. Вони додали, що до Естонії можуть відправити додаткове озброєння.

«Я наказав нашим збройним силам підготуватися до розгортання по всій Європі наступного тижня, щоб ми могли підтримати наших союзників по НАТО», – сказав Джонсон.

Офіційні особи мають дійти кінцевої угоди щодо деталей пропозиції у Брюсселі наступного тижня, де міністри обговорять у понеділок військові опції.

У найближчі дні Джонсон також планує відправити міністра закордонних справ Ліз Трасс і міністра оборони Бена Воллеса до москви для переговорів із російськими колегами.

Борис Джонсон. Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.