​США нададуть Україні ракетні системи, каже Байден, але не намагатимуться усунути путіна від влади

Президент США Джо Байден повідомив 31 травня, що він схвалив надання Україні «більш передових ракетних систем і боєприпасів» у межах американської допомоги українській обороні від російського вторгнення, яке триває вже четвертий місяць, повідомляє «Голос Америки».


Офіційних подробиць рішення Байдена очікують 1 червня, але агентство Associated Press, посилаючись на двох чільних представників Білого дому, повідомило напередодні, що йдеться про «невелику кількість високотехнологічних ракетних систем середньої дальності» в межах чергового набору оборонної допомоги США Україні на $700 мільйонів, що включатиме гелікоптери, антитанкові ракети джавелін, тактичні автомобілі, запчастини й іншу зброю та спорядження.

Оголошення Вашингтона з’явилося в той час, як російська армія, застосовуючи руйнівний ракетно артилерійський вогонь та удари з повітря, на сході України змогла потіснити українську армію у деяких місцях на Донбасі.

Як зазначає Голос Америки, Байден обґрунтував своє рішення в публікації у часописі The New York Times тим, що американська зброя посилить обороноздатність України, а також українські позиції на майбутніх мирних переговорах з росією.

«Неспровокована агресія, бомбардування пологових лікарень, будинків культури і вигнання мільйонів людей з домівок зробили війну в Україні глибокоморальним питанням», - написав Байден.

Президент наголосив у статті: «Мета Америки відверта - ми хочемо, щоб Україна була демократична, незалежна, суверенна і заможна та володіла засобами, щоб захищатися й надалі стримувати агресії».

Рішення адміністрації Байдена було схвалене після певних вагань стосовно того, чи надавати Україні новітню наступальну зброю.

Напередодні Байден вважав за потрібне зауважити, що США не надаватимуть українцям ракет, «які могли б завдавати ударів у росії».

В газетній статті президент написав, що він не хоче війни з росією, підкреслює Голос Америки.

«Хоча я не погоджуюсь з путіним і вважаю обурливими його дії, США не будуть намагатися усунути його від влади в москві», - зауважив Байден, додавши, що «допоки США і наші союзники не є об'єктом нападу, ми не будемо безпосередньо брати участь у конфлікті - не будемо надсилати американських військових воювати в Україні, чи нападати на російські сили. Ми не заохочуємо і не створюємо можливості для України, щоб вона завдавала ударів поза своїми кордонами».

Associated Press пише, що, за словами представників адміністрації Байдена, «українці запевнили США, що не запускатимуть ракети по російській території».

Агентство переповідає слова американських посадовців про те, що передові ракетні системи дадуть можливість українським військовим прицільніше вражати скупчення російських військ, які наступають в Україні.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.