​Макрон пообіцяв допомагати Україні боєприпасами та зброєю під час контрнаступу


Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив у понеділок, що український контрнаступ почався кількома днями раніше, і сказав, що він був ретельно спланований військовими лідерами з великим тактичним почуттям, передає «Голос Америки».

«Ми зробили все, щоб допомогти, - додав Макрон на спільній прес-конференції з лідерами Німеччини та Польщі. - Ми активізували доставлення боєприпасів, зброї та озброєних транспортних засобів... Ми продовжимо робити це найближчими днями та тижнями».

Тим часом, президент України Володимир Зеленський повідомив, що отримав нині ключові доповіді від командувачів «найгарячіших» оперативних напрямків «Хортиця» і «Таврія».

«Бої жорсткі, але наш рух є, і це дуже важливо. Втрати у ворога саме такі, як нам потрібно. І хоча погода цими днями несприятлива – дощі наше завдання ускладнюють – але усе одно міцність наших воїнів дає результат. І я дякую за це кожному, хто зараз у бою, кожному, хто підтримує наші бойові бригади на відповідних напрямках», - розповів Зеленський у Telegram.

Як повідомляв Голос Америки, державний секретар США Ентоні Блінкен під час брифінгу з міністром закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що успіх України у контрнаступі може наблизити мир, а не віддалити його. Водночас держсекретар додав, що поки зарано оцінювати ситуацію з контрнаступом, проте висловив упевненість в успіху Збройних сил України.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.