​США мають інформацію, що росія може напасти на торгові кораблі у Чорному морі

У Сполучених Штатів є інформація, що російські збройні сили можуть посилити атаки на об’єкти зернової інфраструктури в України та на цивільні судна у Чорному морі. Про це під час виступу на засіданні Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй заявила представниця США в ООН Лінда Томас-Ґрінфілд, повідомляє Голос Америки.

За даними США, росія розмістила додаткові морські міни на підходах до українських портів. За словами Ґрінфілд, росія спробує покласти провину за мінування на Україну, щоб виправдати атаки на цивільні судна.

У перебігу засідання Радбезу ООН, присвяченого гуманітарним наслідкам виходу росії із Чорноморської зернової угоди, більшість учасників засудили дії москви та закликали її повернутись до домовленостей.

Чорноморська зернова угода діяла протягом понад року, до понеділка 17 липня, коли росія вийшла з неї. Угода гарантувала, що росія не атакуватиме судна, що перевозять збіжжя з українських портів. За цей час, за даними ООН, вдалося експортувати 32 мільйони тонн зерна, здебільшого до найбідніших країн.

Після виходу росії з цієї угоди мешканці цих країн опинились під загрозою голоду.

«Дехто недоїдатиме, дехто голодуватиме, багато можуть померти», – попередив керівник ООН з питань гуманітарної допомоги Мартін Ґріффітс під час засідання Ради Безпеки ООН.

Після виходу з угоди росія атакувала дронами та ракетами зернові термінали в Одесі та Чорноморську. За даними українського уряду, було знищено 60 тисяч тонн зерна. Цього вистачило б, щоб прогодувати рік 270 тисяч людей, вказують дані Світової продовольчої програми ООН.

У коментарі Голосу Америки заступниця директора USAID Ізабель Коулман вказала, що збитки, завдані атаками росіян на зернові хаби, взагалі ставлять питання про можливість експорту і зберігання українського зерна.

«Я не можу сказати, скільки часу знадобиться, щоб відремонтувати цю інфраструктуру, коли угода знову набере чинності. Прямо зараз ми знаємо, що збитки значні», - заявила Коулман.

Лінда Томас-Ґрінфілд. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.