​Польща планує перекинути до кордону з Білоруссю до 10 тисяч додаткових військових для підтримки Прикордонної служби

«Близько 10 тисяч військових перебуватимуть на кордоні, з них 4 тисячі будуть безпосередньо підтримувати Прикордонну службу, а 6 тисяч будуть у резерві, – повідомив міністр оборони Маріуш Блащак в інтерв'ю польському радіо. - Ми пересуваємо армію ближче до кордону з Білоруссю, щоб відлякати агресора, щоб він не наважився на нас напасти», повідомляє Голос Америки.

Напередодні заступник міністра внутрішніх справ Мацей Васік заявив про відправлення на кордон додатково 2 тисяч військовиків.

В коментарі для Sky News колишній британський генерал-лейтенант сер Саймон Мейол заявив, що не вважає польські заходи безпеки надмірними. Він пояснив, що Польща зараз переозброюється та оцінює «досить небезпечну (ситуацію - ред.) в прикордонній провінції» з Білоруссю.

«У них були дуже довгі, досить складні відносини з Білоруссю, – додав він. - Багато в чому Бог допомагає тим, хто допомагає сам собі».

При цьому чимало західних аналітиків стверджують, що Польщі не варто хвилюватися про напад, оскільки білоруські сили не мають достатнього військового потенціалу.

У Польщі почали посилювати кордон із Білоруссю після того, як туди перемістилися найманці угруповання ПВК «Вагнер». Як заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, «вагнерівців» перемістили ближче до східного флангу НАТО, щоб дестабілізувати Альянс. «Ми повинні усвідомлювати, що кількість провокацій зростатиме», - сказав він після зустрічі з президентом Литви Гітанасом Науседою.

1 серпня Міноборони Польщі заявило, що два білоруські вертольоти порушили повітряний простір країни. Мінськ це заперечує.

Цього тижня Білорусь продовжує військові навчання біля польського кордону. Представник зовнішньополітичної служби Євросоюзу Петер Станьо назвав ці навчання провокацією режиму Лукашенка. Водночас у Білому домі заявили, що «Група Вагнера» не становить безпосередньої загрози для НАТО.

Сам Лукашенко кілька разів заявляв, що стримує «вагнерівців», які нібито хочуть атакувати Польщу.

Також останніми місяцями в Польщі зросла кількість переважно близькосхідних та африканських мігрантів, які намагаються перетнути кордон. Так, цього року польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути 19 тисяч людей проти 16 тисяч торік.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.