​Байден вважає, що економічна «криза» в Китаї знижує ймовірність вторгнення на Тайвань

Президент США Джо Байден заявив, що провів переговори з китайським керівництвом на найвищому рівні за останні місяці, додавши, що економічна нестабільність Пекіна не сприяє вторгненню Китаю на Тайвань, повідомляє Голос Америки.

Байден сказав, що він зустрівся з другим після президента КНР Сі Цзіньпіна китайським посадовцем, прем'єр-міністром КНР Лі Цяном, на щорічному саміті G20 у Нью-Делі. Ці переговори стали найвищими за рівнем між двома державами майже за 10 місяців після зустрічі Байдена і Сі минулого року на саміті G20 в Індонезії.

Лі, який став прем'єр-міністром у березні, відвідав зустріч світових лідерів замість Сі. Очікувалося, що два лідери не будуть проводити переговори на G20, але незаплановані зустрічі на самітах є звичайним явищем.

«Моя команда зустрічається з представниками президента Сі та його кабінетом, — сказав Байден журналістам. - Сьогодні я зустрівся з його представником в Індії». Він додав: «Ми говорили про стабільність» і про Південну півкулю. «Це було зовсім не протистояння».

Білий дім у неділю повідомив, що Байден зустрівся з представником Китаю на саміті. Дві наддержави цього року намагалися поліпшити відносини після суперечки через китайську повітряну кулю, яка пролетіла над територією США і яку у США вважають шпигунською.

Байден назвав економічну ситуацію в Китаї «кризою»

Виступаючи на пресконференції у В’єтнамі, Байден назвав економіку США «найсильнішою» у світі. Він сказав журналістам, що зростання Китаю сповільнюється через слабку світову економіку, а також політику Китаю, але не уточнив, яку саме.

Байден назвав економічну ситуацію в Китаї «кризою», посилаючись на проблеми в секторі нерухомості та високий рівень безробіття серед молоді.

«Один із основних економічних принципів його плану зараз зовсім не працює, — сказав Байден про Сі, не вдаючись у деталі. - Я не радий цьому, але це не працює».

Байден додав, що Сі зараз дуже зайнятий.

Американський президент планує йти на перевибори у 2024 році, і питання економіки є серед головних для виборців.

У минулому кварталі економіка США зросла на 2,1% у річному обчисленні.

Керівники центральних банків різко підвищили процентні ставки, щоб знизити інфляцію до цільового рівня.

Дані про торгівлю в серпні показали, що експорт і імпорт Китаю скоротили падіння, що вказує на можливу стабілізацію економічного спаду, оскільки політики прагнуть стимулювати попит і відбивати дефляцію.

Лі сказав, що Китай повинен досягти своєї мети зростання на 2023 рік у розмірі близько 5%, але деякі аналітики вважають, що падіння ринку нерухомості, низькі споживчі витрати та уповільнення кредитування можуть означати нижчі темпи зростання.

Відкриті до діалогу

Байден намагався підтримувати комунікації з Китаєм, щоб знизити температуру в міжнародних конфліктах, зокрема через Тайвань, самоврядний острів, на який Китай претендує.

«Я не думаю, що це спонукатиме Китай вторгнутися на Тайвань, — сказав Байден про економічні проблеми країни. – Насправді, навпаки, мабуть, не має такої потужності, як раніше».

Він назвав Сполучені Штати є тихоокеанською державою, яка не має наміру виходити з регіону.

Байден також сказав, що нещодавні кроки китайських чиновників щодо обмеження використання розроблених США iPhone Apple (AAPL.O) державними службовцями прирівнюються до спроби «змінити деякі правила гри» в торгівлі.

«Я щиро хочу налагодити стосунки», — додав він.

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

На линии фронта произошло 131 боевое столкновение, очень высокая боевая интенсивность, враг напирает на Бахмутском и Авдеевском направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.