​Американські розвідники не знали про план ХАМАСу напасти на Ізраїль


Американські розвідники не знали про план ХАМАС атакувати Ізраїль, попри повідомлення у медіа, що Тель-Авів міг знати про наміри бойовиків. Про це повідомив представник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі в ефірі NBC News, передає Голос Америки.

Газета New York Times, посилаючись на документи, електронні листи та інтерв'ю, нещодавно повідомила, що ізраїльські посадовці отримали доступ до планів ХАМАСу, визнаного у США та інших країнах терористичним угрупованням, про напад 7 жовтня більш ніж за рік до того, як це сталося. Видання повідомило, що документ був розповсюджений серед ізраїльських військових і розвідників, але експерти відкинули цей план, вважаючи його надто складним для ХАМАСу. Офіційного підтвердження цієї інформації не було.

В інтерв'ю у програмі Meet the Press ведуча запитала Кірбі, чи у США знали про ці ймовірні плани, підкреслюючи значні зв'язки між ізраїльськими та американськими розвідниками. Посадовець відповів: «Розвідувальна спільнота вказала, що вони не мали доступу до цього документа. Наразі немає жодних ознак того, що вони мали будь-який доступ до цього документа раніше».

Відповідаючи на запитання, чи було це провалом з боку ізраїльської та американської розвідок, Кірбі сказав: «Я думаю, що для Ізраїлю буде час і місце для виконання такої розслідувальної роботи».

«Я маю на увазі, що [ізраїльський] прем'єр-міністр Нетаньягу вже досить відверто говорив про це і називав це, знаєте, провалом з їхнього боку, – сказав він. - Однак зараз необхідно зосередитися на тому, щоб переконатися, що вони можуть усунути цю справді геноцидну загрозу ізраїльському народу».

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.