​Джонсон поставив Байдену «ультиматум», згідно з яким додаткова допомога Україні може бути незатверджена

Після зустрічі з президентом США Джо Байденом лідери Конгресу висловили оптимізм щодо шансів схвалити додаткову допомогу Україні, однак позиція спікера Палати представників Майка Джонсона змусила оглядачів сумніватись в тому, що допомогу буде затверджено швидко, повідомляє Голос Америки.

Сенат розгляне пакет щодо фінансування допомоги Україні та посилення безпеки на кордоні вже наступного тижня. Такими очікуваннями поділився з пресою лідер республіканців в Сенаті Мітч Макконнелл в середу після зустрічі з Байденом.

Демократи контролюють більшість в Сенаті, й лідер більшості Чак Шумер поділився оптимізмом щодо шансів затвердити допомогу Україні: «Вперше я відчуваю оптимізм. Вперше я гадаю, що шанси досягнути цього в Сенаті перевищують ризик цього не зробити».

Все ж Макконнелл висловив невпевненість щодо долі пакета в Палаті представників, де більшість за республіканцями і яка також має затвердити домовленість.

Спікер Палати Майк Джонсон, як пишуть Washington Post та The New York Times, критично оцінює перемовини в Сенаті й вимагає від проурядової Демократичної партії погодитись на умови щодо кордону, які є більш суворими, ніж ті готові сприйняти.

«Цей ультиматум Джонсона змушує ще більше сумніватись в шансах Конгресу схвалити запит Байдена на десятки мільярдів надзвичайної безпекової допомоги Україні в боротьбі проти росії», - йдеться в статті NYT.

«Ми розуміємо, що є занепокоєння щодо безпеки та суверенітету України, але американський народ має те саме занепокоєння щодо нашого внутрішнього суверенітету та нашої безпеки», – сказав Джонсон журналістам після того, як він у супроводі колег вийшов з Білого дому.

Він додав: «Ми повинні наполягати, повинні наполягати, що кордон є нашим найбільшим пріоритетом».

На зустрічі Байден закликав Конгрес затвердити пакет допомоги Україні, щоб «забезпечити Україну необхідними ресурсами, включаючи протиповітряну оборону та артилерійські спроможності для захисту від жорстокого російського вторгнення», йдеться в повідомленні Білого дому.

Президент вказав на стратегічні наслідки бездіяльності для України, Сполучених Штатів та світу, заявили в Білому домі.

Майк Джонсон (перед мікрофоном). Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.