​Байден і Нетаньягу у телефонній розмові обговорили можливі рішення щодо створення Палестинської держави


Президент Джо Байден повідомив у п'ятницю, що він обговорив із прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу можливі рішення щодо створення незалежної палестинської держави. Оглядачі зазначають, що між США та Ізраїлем існують фундаментальні розбіжності щодо можливого шляху до палестинської державності після закінчення бойових дій у Газі, повідомляє Голос Америки.

Телефонна розмова Байдена з Нетаньяху була першою майже за місяць, повідомили в Білому домі, зазначивши, що обговорення, головним чином, було пов'язане з ударами Ізраїлю, що продовжуються в секторі Газа.

Як зазначає Reuters, представник Білого дому Джон Кірбі повідомив, що Байден намагався спланувати цю розмову кілька днів тому і що вона не пов'язана з коментарями, зробленими Нетаньягу у четвер, коли ізраїльський прем'єр заявив, що він виступає проти палестинської державності, виникнення якої, за його словами, «не гарантує безпеки Ізраїлю».

Нетаньягу заявив на пресконференції, що він заперечує будь-яку палестинську державність, яка не гарантує безпеку Ізраїлю.

«Ізраїль має контролювати безпеку на всій території на захід від річки Йордан. Це необхідна умова», – сказав він.

Стосунки між лідерами США та Ізраїлю дедалі більше демонструють ознаки напруженості через публічне відкидання Нетаньягу закликів Байдена до суверенітету Палестини. Як зауважує агентство АР, цим ізраїльський прем'єр руйнує переконання президента США, що ключем до розблокування міцного миру на Близькому Сході є створення двох держав.

У бесіді з журналістами після зустрічі з мерами американських міст Байден сказав, що Нетаньягу не виступає в принципі проти рішення щодо двох держав. За словами Байдена, є кілька можливих варіантів. Водночас він зазначив, що не всі держави-члени ООН мають власні збройні сили.

Байден і Нетаньягу обговорили зусилля зі звільнення залишених заручників, які утримуються ХАМАС, і перехід Ізраїлю до більш «точкових» операцій у секторі Газа, які дозволяють доставити більше гуманітарної допомоги, повідомив Білий дім.

Байден підтримує Ізраїль у його війні з ХАМАС, але наполягає на тому, щоб Ізраїль сконцентрувався на зменшенні кількості жертв серед мирних палестинців.

Армія оборони Ізраїлю. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.