​Вже зараз Україна може зробити кроки для того, щоб зміцнити співпрацю з НАТО - американські військові експерти

Одним з таких кроків може стати створення в Україні сертифікованого НАТО тренувального центру з ведення гібридної війни. Таку ідею озвучив експерт американського центру Heritage Люк Коффі, виступаючи на конференції, присвяченій розвитку Сухопутних сил України, яку провів Український Конгресовий комітет Америки в четвер, повідомляє «Голос Америки».


Подібний спільний центр НАТО та ЄС з протистояння гібридним загрозам є в Гельсінкі у Фінляндії. Однак в ньому не мають можливості брати участь країни, які не є членами НАТО, зауважив експерт.

«Мене це дивує з огляду на те, що країни на передовій російської гібридної війни, такі як Україна та Грузія, від яких ми можемо багато чого навчитись, не можуть брати участь», - говорить Коффі.

Створення центру в Україні, «над яким би майоріли прапори НАТО та країн-членів альянсу» стало б важливим знаком розширення співпраці з НАТО. Загалом, питання співпраці у протистоянні російській гібридній війні обговорювалось на саміті Україна-НАТО 2016 року, але зараз варто зробити наступний крок в його розвитку, вважає експерт.

Реформування війська за стандартами НАТО є надзвичайно важливим, щоб прокласти шлях до майбутнього вступу України до НАТО, заявляє генерал США, колишній командувач Сухопутними силами США в Європі Бен Годжес, виступаючи на події в четвер. Він висловив переконання, що Україна з часом стане членом альянсу.

«кремль не повинен мати права вето на те, чи приєднаються Україна та Грузія до НАТО. Грузія вже має бути в НАТО. Я переконаний, що Україна стане частиною НАТО», - заявив Годжес.

Годжес наголосив на важливості незмінної позиції міжнародної спільноти з невизнання анексії Криму росією, а також довгострокового бачення стосовно Криму. Він порадив міжнародній спільноті одразу реагувати на «будь-що, навіть місцеві вибори, які росіяни хочуть провести там», а «кораблі, які виходять з портів Криму, мають одразу оголошуватись контрабандою».

«Зрештою, українські Сухопутні сили та ВМС матимуть повернути Крим, і я переконаний, що за свого життя побачу повернення Криму під суверенітет України», - додав Годжес.

Співпраця з західними інструкторами є важливою для зміцнення боєздатності українських сухопутних сил, погоджуються експерти.

Люк Коффі зауважив, що для більш ефективної співпраці з американськими інструкторами варто розширити географію цих програм.

«Центр в Яворові розташований за 10 миль від польського кордону і близько 700 миль від передової, - зауважив аналітик. - Наскільки мені відомо, інструктори зі США не мають змоги проводити тренування на східному березі Дніпра. Це обмежує нашу можливість надавати тренування, а також обмежує наше власне розуміння ситуації на місці, щоб краще пристосовувати навчання для потреб українців».

Також, з огляду на розвиток оборонної співпраці України та Туреччини, аналітик пропонує розглянути можливості для співпраці Туреччини та США задля допомоги ЗСУ. «США та Туреччина погоджуються з цього питання. Зараз таких питань між США та Туреччиною небагато», - додав Коффі.

Фото NATO



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.