Після терористичного нападу у підмосков'ї світ побоюється нових атак ІДІЛ напередодні Великодня на інші держави

Час, який зазвичай є святковим, нині перетворюється на час тривоги, оскільки антитерористичні служби перебувають у стані підвищеної готовності до продовження смертоносних нападів терористичного угруповання «Ісламська держава», на москву за новими сценаріями, націленими на Великдень, повідомляє Голос Америки.


Деякі європейські країни вже оприлюднили попередження про загрози, посилюючи безпеку. Італія, зокрема, однією з причин для додаткового занепокоєння називає наближення Великодня.

Остання пропаганда «Ісламської держави», також відомої як ІДІЛ, лише посилила такі занепокоєння.

У заяві в четвер, присвяченій 10-річчю оголошення ІДІЛ про свій неіснуючий халіфат в Іраку та Сирії, речник Абу Хутайфа аль-Ансар закликав послідовників націлюватися на «хрестоносців», особливо в Європі та Сполучених Штатах.

Навіть взявши на себе відповідальність за напад під москвою, інформаційна агенція угруповання Amaq заявила, що його оперативники націлилися на зібрання християн. А минулого січня ІДІЛ взяла на себе відповідальність за напад на католицьку церкву в Стамбулі, у результаті якого загинула одна людина.

ІДІЛ також має історію нападів на християн, які святкують Великдень, зокрема, взяла на себе відповідальність за вибухи у Великодню неділю на Шрі-Ланці в квітні 2019 року, у результаті яких загинуло понад 300 людей і щонайменше 500 отримали поранення.

«Великдень та/або пов’язана з Пасхою діяльність безсумнівно посідатиме перше місце в списку можливих нападів», - вважає Колін Кларк, директор із досліджень глобальної розвідувальної компанії Soufan Group.

«Ісламська держава налаштована, і може бути реальний поштовх для підтримки цього імпульсу, розпочати ще один резонансний напад, особливо на символічну ціль», - сказав Кларк Голосу Америки.

«Я також був би стурбований православним Великоднем, і логічно було б подивитися, де ІДІЛ раніше завдавала ударів по християнських цілях».

Інші країни, визнаючи загрозу, кажуть, що вони вже давно перебувають у стані підвищеної готовності до подібних змов, і що додаткові сигнали тривоги не принесуть користі.

Фото twitter.com/jseldin



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью враг продолжил атаковать нашу страну беспилотниками. В результате воздушного боя были сбиты все выпущенные вражеские «шахеды»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.