​Західні політологи розмірковують, яким президентом може виявитися Зеленський

У разі перемоги Володимира Зеленського на виборах президента в Україні, він може зрештою опинитись у ролі, яку свого часу виконував президент росії Дмитро Медведєв, коли прем'єр-міністром росії був володимир путін. Про це, коментуючи результати першого туру президентських виборів в Україні, заявив політолог, експерт Королівського коледжу у Лондоні, Александр Кларксон, повідомляє «Голос Америки».


«Якщо Зеленський переможе, він може зрештою опинитись у ролі президента Діми, при впливовому прем'єр-міністрі на зразок Вови, наприклад, при Авакові», - відзначив експерт у Twitter, очевидно маючи на увазі період президентства у росії Дмитра Медведєва, під час якого, як вважається, вся повнота влади перебувала у тодішнього прем'єр-міністра росії путіна.

Попри значний відрив Зеленського від Порошенка, Кларксон відзначив, що «Порошенко вивчив ази політичної боротьби у Кучми і може успішно здійснювати значний тиск на Зеленського».

Коментуючи результати першого туру виборів в Україні, Кларксон наголосив, що про майбутнє Зеленського у протистоянні із Порошенком за президентство можна буде судити на основі рішень Зеленського щодо провідних фігур у його ймовірному уряді.

«Якщо він обере фігур, які заповнюють його власні слабини, з точки зору більш націоналістично налаштованих виборців та тих, хто орієнтується на питання державної безпеки - він нейтралізує можливу критику Порошенка з цих питань», - відзначає Кларксон.

Експерт також наголосив, що у разі перемоги Зеленський «може виявитись значно цікавішим, ніж передбачають поширені зараз описи його як «коміка».

«Але у разі перемоги вирішальним буде те, як він проведе вибори до Ради і кого спробує провести на посаду прем'єр-міністра», - заявив Кларксон.

Водночас інший західний експерт Балаш Ярабік з центру Carnegie відзначає, що у разі перемоги Зеленський може заручитись підтримкою олігархів, яка дозволить йому проводити зміни у країні.

«Чимало осіб, включно з олігархами у країні, будуть тяжіти до Зеленського. Якщо так і станеться, у нього буде шанс проштовхнути зміни, які вже давно необхідні Україні, встановити нові правила для країни та гарантувати їх дотримання. Якщо Зеленському це вдасться (а це під великим знаком питання), не залишиться місця для жартів та імпровізацій», - розмірковує Ярабік.

На тлі, як видається, виходу Володимира Зеленського та Петра Порошенка до другого туру виборів центральним стає питання дебатів між ними. У Порошенка наполягають на проведенні таких дебатів, у Зеленського заявили, що готові до дискусії, але чекають вибачень від Президента України, який раніше називав Зеленського «маріонеткою Коломойського».

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.