​Після ухиляння Монголії від арешту путіна Держдеп США закликав світ не надавати кремлівському упирю платформу для політичних гастролей

США очікують від Монголії дотримання принципів статуту ООН, включно з підтримкою суверенітету та територіальної цілісності по всьому світу та закликають жодну з країн світу не надавати платформи для президента росії володимира путіна для пропагування його агресії проти України, повідомляє Голос Америки.

Про це на брифінгу у Держдепу заявив речник Держдепу Метью Міллер, відповідаючи на питання про візит путіна до Монголії. Водночас він наголосив, що розуміє складну ситуацію, в якій опинилась Монголія, сусідами якої є росія і Китай.

«Перш за все, ми думаємо, що жодна країна не має надавати Путіну платформу для пропагування агресивної війни проти України і ми сподіваємося, що Монголія дотримуватиметься зобов’язань відповідно до принципів Статуту ООН, включно із питаннями суверенітету та територіальної цілісності», – заявив Метью Міллер під час брифінгу.

При цьому Міллер відзначив, що розуміє позицію Монголії, яка розташована «між двома значно більшими сусідами» [Китай і Росія], але ще раз підкреслив важливість продовження підтримки верховенства закону по всьому світу.

«Ми дуже добре розуміємо важку позицію, в якій перебуває Монголія. […] Ми продовжимо підтримувати Монголію, але ми вважаємо, що важливо, щоб вони продовжували дотримуватись міжнародних зобов’язань, і якщо вони говорять з росією – щоб вони дали чітко зрозуміти, що вони підтримують принцип територіальної цілісності і незалежності», – говорить Міллер.

Як відомо, путін, оголошений у міжнародний розшук, попри заклики міжнародної спільноти до Монголії заарештувати його, розпочав візит до Улан-Батора. Це сталось у день нового масованого авіаудару рф по українських містах, внаслідок якого у Полтаві загинули щонайменше 50 людей, понад 200 – поранені.

Монгольські чиновники розгорнули для нього червону доріжку та влаштували почесну варту, а президент Монголії Ухнагійн Хурелсух супроводжував путіна до Палацу уряду, де два керівники віддали шану статуї Чингісхана, перш ніж піти всередину для закритих зустрічей.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 13 вересня розповів про ситуацію на Курщині і Донбасі

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.