​Інформація про ймовірні телефонні дзвінки між Трампом і путіним занепокоїла Білий дім

У Білому домі не можуть підтвердити «жоден із дзвінків» між колишнім президентом Дональдом Трампом і путіним, про які стверджується у новій книзі Боба Вудворда «Війна». Але ця інформація викликає занепокоєння у контексті України. Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу 9 жовтня, повідомляє Голос Америки.

«Ми не обізнані з цими дзвінками, я не можу підтвердити жодного із цих дзвінків», – наголосила посадовиця. Разом з тим вона додала: «Але якщо це справді правда, то чи нас це хвилює? Так. У нас є серйозні занепокоєння… особливо з огляду на те, що ми знаємо, що колишній президент лобіював проти збільшення допомоги Україні у її захисті від агресії росії».

Книга, про яку йдеться, «пожвавлює питання про зв’язки Трампа з путіним», пише видання The New York Times.

Її автор, журналіст Боб Вудворд, зацитував неназваного помічника, який свідчив, що Дональд Трамп спілкувався з володимиром путіним сім разів після того, як покинув посаду президента США.

Книгу презентували 8 жовтня, вона привернула увагу інформацією про «таємне» спілкування упродовж останніх кількох років між Трампом і путіним.

«Колишні президенти часто спілкуються з іноземними лідерами, але було б дуже незвично, щоб хтось спілкувався з явним супротивником Сполучених Штатів з протилежного боку війни, не узгодивши це з Білим домом чи Державним департаментом», – йдеться у статті NYT.

Крім того, як повідомляє видання Washington Post, Вудворд у книжці також описав, що в час пандемії Ковід, у 2020 році, коли у світі бракувало тестів для виявлення коронавірусу, президент Дональд Трамп ніби таємно надіслав тести путіну для його персонального використання.

У книзі йдеться, що путін дуже боявся вірусу і прийняв тести, але порадив президенту США не розповідати про це публічно. «Я не хочу, щоб ти комусь про це розповідав, тому що люди розсердяться на тебе, не на мене», - сказав путін Трампу, за версією книги Вудварда.

Кампанія Трампа відкинула інформацію з книги Вудворда, використовуючи у заяві образи на адресу автора, котрого назвали «повним негідником», який є «повільним, млявим, некомпетентним і загалом нудною людиною без особистості».

«Жодна з цих вигаданих історій Боба Вудворда не є правдою, це робота справді божевільної людини з розладами психіки, яка страждає від виснажливого випадку божевілля відносно Трампа», — заяву речника кампанії Трампа Стівена Ченга цитує NYT.

Сам Дональд Трамп раніше заявляв: «Я дуже добре знаю Зеленського, і я знаю путіна дуже добре, навіть краще. І у мене були хороші стосунки, дуже хороші з ними обома».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 8 жовтня обговорив нагальну воєнну ситуацію:

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.