Партія регіонів хоче «зненацька» провести вибори до Київської міської ради

Депутат Блоку Кличка ВАЛЕРІЙ КАРПУНЦОВ вважає, що Партія регіонів готовить юридичне підґрунтя для проведення виборів до Київради восени 2010 року.
 
«Попередньо схваливши проект закону «Про внесення змін до Конституції України» (щодо строків повноважень Верховної Ради АР Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів) провладна більшість Верховної Ради України   має змогу тепер цим скористатися і провести всі вибори одночасно, виходячи з того, що будуть внесені остаточні зміни до Конституції »,- повідомив «Конфлікти і закони» Валерій Карпунцов.
 
Він  зазначив, що  із впровадженням нових змін, а це  зміни до частини першої та другої статті 141 Конституції України, де сказано, що строк повноважень відповідних рад та сільського, селищного, міського голови які обрані на чергових виборах, становить п‘ять років, усі органи місцевого самоврядування та голови відповідних рад мають обиратися за новим Законом.
 
«Але якщо говорити про Київ, то позачергові  вибори Київської міської ради та Київського голови відбулися у 2008 році. У відповідності до  рішення Конституційного суду,  за зверненням Черновецького,  суд обмежив  проведення загальних виборів в містах, де відбулись позачергові  вибори. Тому, щоб не порушувати Основний Закон, парламентська більшість попередньо схвалила проект закону «Про внесення змін до Конституції України». Більш того Постанова ВР «Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських селищних голів у 2010 році» - не встановлює жодних виключень для відповідних рад та голів, які переобиралися на позачергових виборах. А це в свою чергу дає додаткові підстави стверджувати, що Партія регіонів заклала підґрунтя для   проведення виборів мера столиці та депутатів Київради у неділю 31 жовтня 2010 року», - зазначив Валерій Карпунцов.
 
Депутат зауважив, що на разі залишається тільки  здогадуватися - чи скористається правляча влада таким юридичним підґрунтям для того, щоб мати можливість провести вибори у Києві в жовтні 2010 року.
 


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.