Банковій нагадали про Гонгадзе

У 10-річчя зникнення журналіста Георгія Гонгадзе представники громадськості вирішили зібратися не на Майдані, як було у минулі роки, а на Банковій, щоб озвучити там свої вимоги до влади.

 
Цьогорічний захід разюче відрізявся від минулих. Раніше панував якийсь суворо-поминальний дух - палатка Гії Гонгадзе, перед нею стаканчик, накритий хлібом, живий ланцюг уздовж Хрещатика зі свічками в руках... Цього року захід був схожий на молодіжно-креативні акції, які проводять рухи "Відсіч", "Стоп цензурі" та інші. Крім пам’ятних чорних контурів голови Гонгадзе принесли чорні пласкі силуети - голова і торс до пояса, а на ньому напис "Він говорив правду". Вони символізували всіх зниклих і вбитих журналістів, в т.ч. і редактора харківської газети "Новий стиль", який зник більше місяця тому, і міліція каже, що шансів знайти його живим майже немає.

 
Люди зібралися на Майдані, сформували колону і пройшли до Адміністрації Президента, де зачитали свої вимоги: повне розслідування справи Гонгадзе, встановлення і покарання всіх замовників вбивства. У те, що замовником був тодішній міністр внутрішніх справ Валерій Кравченко, наразі уже покійний, звісно, ніхто не вірить.

 
Як і щороку, учасники тримали в руках свічки, на головах у багатьох були стрічки "Вимагаю правосуддя". Вони скандували "Кучму на нари" (дався їм той Кучма - чергове відволікання уваги від реальних проблем), "Замовників за грати!" і т.д. Запаленими свічками виклали ім’я "ГІЯ", прикрасили його квітами.

 
Люди дуже довго чекали, поки до них вийде хтось з Адміністрації Президента. Врешті-решт вийшов посадовець - не з найвищих, і людей переконали не кричати йому "Ганьба!", адже ця людина просто працює і нічого не вирішує. Правозахисник Володимир Чемерис передав йому звернення громадськості.

Вся акція відбувалася, звісно, перед міліцейським парканом - підійти впритул до адміністрації людям, як завжди, не дозволили. Перед тим, як піти, вони символічно обліпили його свічками...
 
Олена БІЛОЗЕРСЬКА, фото автора

Наступна стаття »



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.