Залякування суспільства, або кожен українець може потрапити за грати

Система етики, моралі і визнаних світом цінностей на кшталт Верховенства права пішли в небуття. Тепер Україною правлять маразм, нажива та бажання нищення опонентів. Та й не лише політичних. 
 
 
Як показала практика останніх днів, тоталітарна машина, що утримується за рахунок простих українців, бажає знищити кожного, хто виступає проти політики агресії, свавілля та безкарності, що нав’язується командою Януковича.
 
Пам’ятаєте крилате: «почую кожного»? Почув. Засвоїв. І вирішив покарати. Аби бажання висловлюватись більше не виникало. Звісно, що вголос про потреби людей і їхні бажання та сподівання, Янукович говорить красиво. Як соловейко. Але далі співу його дії у напрямку: зміню і покращу – не просуваються.
 
Та й не буде ніякого прогресу, або покращення, оскільки таких планів у влади немає. Є бажання обікрасти людей, зробити їх змореними, голодними і безпорадними, відібравши у них право на думку, протест, майно і пристойне життя.
 
Але і цього владі здалося мало. Вона подалася далі і вирішила ще й піти на залякування народу, аби той усвідомлював, що у цій державі за грати може потрапити кожний.
 
Влада реанімувала стару кегебіську теорію, за якою, якщо людина ще не за гратами, це не її досягнення, а не доопрацювання ментів та прокурорів. І не лише реанімувала, а почала семимильними кроками втілювати цей принцип в життя.
 
Першими за грати стали потрапляти опоненти влади. Тож почалися арешти опозиційних політиків. І хоч опозиційні партії лише опосередковано можуть називатись опозицією (на жаль, представники усіх партій йдуть до влади лише заради того, щоб сісти на грошові потоки і прилаштувати там своїх рідних), з ними ніхто не цяцькався. Такими діями Янукович вирішив показати світу «сильний кулак», забувши про всі свої обіцянки демократичності. Але суспільство розуміє: локалізують тих, хто може зібрати масові акції протесту.
 
Хоча, що таке українська опозиція і яка її роль у політичному житті країни на сьогоднішній день?
 
Нинішній опозиційний рух більше нагадує кисіль, що прокисає, але аж ніяк не структуру, що може дати опір свавіллю влади.
 
Проте згодом з’ясувалось, що люди можуть самоорганізовуватись і самостійно, без участі представників опозиційного руху. І це вже викликало не аби який переляк влади, оскільки виходило, що для «майданів» зовсім необов’язково лідерство політиків. І тоді влада вирішила, що повинна провести залякування суспільства, давши йому зрозуміти, що вихід на МАЙДАН – це крок до заведення кримінальної справи проти особистості. А те, що менти почали затримувати активістів податкового майдану, доводить: влада хоче перетворити Україну на тоталітарну державу, у якій люди повинні боятись власної тіні.
 
Проте Янукович і його команда не можуть собі дозволити на увесь світ сказати, що влаштовують терор за акції протесту, оскільки тоді Європа викрутить їм дулю. Тай МВФ цяцькатись не буде, а просто не дасть грошей. А тому, щоб прикрити свої дії фіговим листочком, силовики винайшли інший спосіб: почали відкривати кримінальні справи проти майданників за статтею «умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах за попередньою змовою групи осіб». А отже виходить, що громадяни України (як група осіб, що змовилась) тепер можуть очікувати відкриття кримінальної справи лише за те, що вийшли на вулиці і пройшлися по тротуарах, дорогах, стежках та сходах, адже коли ти ходиш, ти – вже псуєш невічне майно! А влада за ці дії може тебе притягнути до кримінальної відповідальності. От тільки цікаво, коли влада заборонить людям пукати, адже (якщо за їхньою логікою) люди, випускаючи гази, псують довкілля і надають шкоду іншим, отруюючи їх хімічними елементами.
 
Щоправда, за «умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах» саджатимуть не всіх. Так, регіоналів, які у 2004 році нагнали до Маріїнського парку у Києві бидлоту, яка все повитоптувала, мочилась у кожному під’їзді і закидала пляшками з-під горілки все місто, ніхто претензій не висував. Хоча шкоди, якої тоді п’яні задрипанці нанесли парку, було справді багато.
 
Та таких нюансів теперішня влада не враховує. Їй навіть байдуже, що міжнародна спільнота вже відверто говорить про те, що Україна перетворилась на третьосортну країну і посіла «почесне місце» після Мадагаскару, Фіджі, Ірану, Ефіопії, Єгипту і Гамбії. Та про що мова, якщо Азаров, відверто знущаючись з українців, наголошує, що готовий стрибати гопака, настільки він задоволений роботою свого уряду, тоді як міжнародна спільнота зазначає, що показники України в категоріях «функціонування уряду», «виборчий процес і плюралізм», «політична культура» та «участь у політичному процесі» значно погіршились.
 
Та й не дивно, адже за останній рік повністю знівелювалась опозиція та її роль у політичному житті країни, оскільки ті, хто ще рік тому називав себе опозиціонерами, тепер є тушкованим м’ясом, по якому проїхались грошенятами від олігархів, а Янукович, порушивши усі європейські стандарти, підім’яв під себе Конституцію і перетворився на «царя», що проповідує тоталітаризм через залякування суспільства.
 
Єдина країна, якій до вподоби те, що відбувається в Україні, це – Росія. Вона не бачить погіршення життя українського люду вже сьогодні та залякування суспільства. Та воно й не дивно, адже мрія Путіна - прибрати Януковича до своїх лап і зробити так, щоб Україна була під протекторатом Росії на чолі з царем ВВП. А тому в Росії Янукович – персона року. А все інше Путіна не цікавить, бо він вважає, що своє суспільство вже залякав.
 
Проте, як говорить стара російська приказка, росіяни довго запрягають, але швидко їдуть. Тож, ще невідомо, як закінчить Путін. Не факт, що він та його команда не будуть згодом годувати білих ведмедів у Сибіру, або не розділять долю Ходорковського. Проте було б набагато краще, аби таких схильних до тиранії, залякування, крадійства та знищення суспільств індивідів, як Путін, Медведєв, Янукович, Азаров та Лукашенко все ж судив Гаазький трибунал. За геноцид власних народів.
 
Ліна ТИХА


Коментарі

  +0 #1 Николай 1 янв. 2011 г., 00:21:08
а Я считаю что пришло время свободы только сейчас для тех кто не воровал и не грабил украинский народ! Хватит шароварщины и болтовни. Работотать надо. Устали от померанчевой грязи
  +0 #2 НИКОЛАЙ 1 янв. 2011 г., 00:31:35
Вспомниту как работали заводы колхозы инженеры . Все имели работу. А кчему нас привели шароварщики Яворивские Соболевы и прочие черноротые бютовцы. Ничего не кмеют кроме языком болтать! Вас уже давно расскусили
  +0 #3 дон 1 янв. 2011 г., 00:35:22
Николай, шуруй на завод. Да только ты из тех, кто привык жить за чужой счет. Столько сколько украл янык и его К, (взять только ахметку, да мирошниченко, чтоукрал у людей дачи и берег у десны и Днепра), столько не уркали все остальные, так что не пи..ди, в праздник
  +0 #4 НИКОЛАЙ для дона 1 янв. 2011 г., 01:01:56
Николай отработал более полувека на всех посадах .И коее что понимает в этой жизни!зАПОМНИТЕ- ваш ПОЕЗД УШЕЛ.
  +0 #5 дон 1 янв. 2011 г., 04:32:06
Вот именно: НА ПОСАДАХ, а у станка не стоял. если бы простоял у станка, да получил пенсию в 900 грн за 50 лет работы , то не пиз...л. Так что холуй, будь рабом, и отрабатывая денежку своего синего господина. Завтра он даст тебе понюхать свои носки. Будь рад
  +0 #6 из ссср 1 янв. 2011 г., 13:16:44
Для Николая: Знаете, я также помню когда работали заводы. Также помню как кварплата составляла 10% одно работающего в семье, помню, КАК ЗА ВОРОВСТВО САЖАЛИ. А янукович (которого я понимаю вы пытаетесь обелить, заявляя, что кое-что понимаете) уже ухудшил за этот год жизнь так, что пипец. И как раньше у е не будет, поскульку Сын Януковича не передаст банк в госсобственность, Колесников, - не передаст в госсобсвенность украженные и приватизированные за 3 коп. Предприятия. Да о чем речь: если даже сегодня, продавая УКртелеком, ПРиматы установили цену, а потом их человек предложил на 10 грн. больше. Это не воровство?
  +0 #7 sos 1 янв. 2011 г., 13:19:26
Коля, ты в новогоднюю ночь перепил малек, да? Ты че пишешь:" пришло время свободы только сейчас для тех кто не воровал и не грабил"? Да у януковича 3 судимости за разбой. ты так больше не шути

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.