​«Туалетна дипломатія» Банкової - приниження не тільки Тимошенко, але й президента і віце-президента США

Прошу журналістів із розумінням віднестися до того, що я не можу коментувати зустріч Юлії Тимошенко з Президентом Трампом з очевидної причини - мене там не було. Тож змушена відмовляти на ваші прохання.


Єдиний коментар даю тут, сподіваюсь, він зможе скоротити кількість запитань.

1. Така зустріч дійсно відбулася перед Молитовним сніданком - на 14 день роботи Президента США на новій посаді. Зустріч була приватною, без журналістів, в окремій кімнаті приблизно за 45 хвилин до сніданку. На зустрічі також були присутні інші високопосадовці, в тому числі Віце-Президент США.

У такому ж форматі в тому ж місці, наприклад, пан Трамп зустрівся з Королевою Іорданії.

2. Під час зустрічі НЕ обговорювалися жодні питань внутрішньої політики - з ними ми маємо розбиратися самі - мова йшла саме про санкції проти росії та ситуацію на сході України.

3. Трамп запевнив, що «не залишить Україну» («will not abandon Ukraine»).

Більше інформації про розмову надасть сама Юлія Володимирівна.

4. Вважаю надзвичайно важливим усіма дипломатичними засобами доносити нашу спільну жорстку позицію щодо санкцій та ситуації на фронті. Особливо, якщо є можливість донести позицію у приватній розмові віч-на-віч з Президентом США.

Такими зустрічами маємо також компенсовувати можливий брак дружньої комунікації української влади з новою адміністрацією США - з очевидних причин публічної підтримки іншого кандидата на виборах.

5. І останнє:

«Туалетною дипломатією» ми займатися не звикли, на відміну від деяких наших опонентів. У нас для цього - мало грошей та дивідендів з фабрик в рф, і забагато важливіших справ.

П.С. Нижче даю фото статті про зустріч з Трампом з відомого журналу Politico та неформальний переклад частин статті.

Цікавий та одночасно сумний факт: риторика «туалетної дипломатії» пішла від наступної цитати:

«За словами учасників Молитовного сніданку, Тимошенко чекала на Трампа у коридорі поруч з туалетом, сподіваючись зловити його для рукопотискання», - говорить Джефф Бірнбаум, президент BGR Public Relations, яка представляє Національну раду реформ в Україні. – «Не було справжньої зустрічі. Президент тиснув руки багатьом людям і, очевидно, однією з них була Тимошенко».

А тепер фактами:

BGR - це компанія, яку найняв Петро Порошенко.

Ось пост Дмитра Шимківа від 18 січня 2017 року, де він, до його честі, повідомляє про роботу з цією компанією, вартість послуг якої складає 50 тис доларів на місяць:

https://www.facebook.com/dmitry.shymkiv/posts/10154783690407906

Ця інформація підтверджується також документами на сайті відділу реєстрації іноземних агентів (FARA) міністерства юстиції США.

Сумно, що компанія, найнята Банковою для лобіювання інтересів України в США (!), вбачає інтереси України в нівелюванні зустрічі Юлії Тимошенко з Дональдом Трампом та брехні про місце та формат зустрічі.

Тим самим - до речі, ображаючи не лише Юлію Тимошенко (ми до цього звикли), але і Президента США, і Віце-Президента, і інших присутніх.

Очевидно, Банкова розраховувала на те, що офіційний Білий дім не підтвердить факт приватної зустрічі та розмови тет-а-тет, але - він це зробив, тим самим розкривши брехню.

Стаття далі підсумовує:

«... Два джерела, поінформовані про реакцію в Адміністрації Порошенка, кажуть, що соратники українського Президента, в тому числі посол в США Валерій Чалий, почервоніли від люті, коли дізналися про зустріч Тимошенко.

Одне з джерел, американець, який працював в Україні, назвав це «вотумом недовіри» Порошенку з боку Трампа. Він також пов’язав бажання Трампа зустрітися з Тимошенко хоча б частково з зусиллями українських посадовців допомогти Клінтон і завдати шкоди Трампу під час виборів, як писав POLITICO минулого місяця.

(...) Інше джерело, політичний консультант, який має зв’язки в Адміністрації Порошенка, говорить, що «Адміністрація розлючена цією зустріччю».

Тримаймося. Караван іде... – далі ви знаєте.

Альона Шкрум, facebook.com

Фото politico.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.