​«Білий» шум для українців… зрада чи перемога!?

Ну, ось і закінчилась чергова річниця подій на Майдані. Провели чергову річницю втрати Криму! Влада видихнула з полегшенням, непарламентські партії з розпачем, «патентована» і латентна парламентська опозиція з витримкою, а громадяни?


Очікування були неймовірними у всіх – проте, реальність є реальністю! Внутрішня інформаційна політична війна розгорталася за усіма правилами і навіть була більш ефективною і агресивнішою, ніж війна України проти росії.

Усе почалося з артпідготовки. Влада накрила громадян інформаційною атакою, звинувативши усіх можливих опонентів у зраді і співпраці з північним агресором. Усе почалося з операції «шатун». Трішки пізніше устами СБУ, МВС і Генпрокурора залякала громадян терактами на Майдані. А уже напередодні влада перекрила центр Києва небаченою кількістю поліції і Нацгвардії з використанням металошукачів, собак і «топтунів», створивши усім небайдужим аполітичним мешканцям Києва відповідну атмосферу, яка так і «кричала»: на Майдані НЕБЕЗПЕЧНОООО! Для закріплення страху українців Президент Порошенко вкотре повідомив нас про загрозу масштабної військової атаки росіян, а секретар РНБО Турчинов навіть назвав можливий напрямок такого удару з Придністров’я. А щоб врешті усі заспокоїлися, заявив, що усі вимоги, заради яких активісти брали участь у Революції Гідності, вдалося виконати?! Були ще звинувачення у співпраці з путінською росією і т. д.

А тим часом, бажаючі домогтися позачергових виборів і вкотре «на плечах» громадян в’їхати до парламенту, намагалися по-різному використати річницю розстрілу Героїв Небесної сотні: хто закликав громадян викинути владу з кабінетів через торгівлю з окупантами; хтось нагадав про захмарні тарифи, а дехто затаївся у своїх кабінетах і чекав… коли на Майдан вийдуть тисячі, щоб очолити рух за чергове «очищення влади».

Не вийшло. Громадяни не пішли на Майдан. Не пішли, бо не бачать лідера, якому б довіряли і який би зміг змінити систему влади. Громадяни мудріші за політиків. Громадяни бояться втратити Державу заради амбіцій політиків! Громадяни, крізь інформаційний «білий шум», чекають…

Наступне загострення уже буде в залі ВР у березні-квітні, коли закінчуватиметься рік «недоторканості» Гройсмана. І це вже буде інша боротьба. За Уряд! Але присутність громадян під стінами буде також дуже бажаною як з боку влади, так і з боку її опонентів. І нас знову заманюватимуть на Майдан найрізноманітнішими гаслами і «правдами»…

Очевидно, влада уже має відповідь на весняну атаку опонентів – ритуальна жертва в особі Гонтарєвої, або навіть Гройсмана. І ВР, скоріше, погодиться на таку «жертву», бо що не зробить український політик заради збереження свого крісла!

Ні безвідповідальна влада, ні примарна опозиція не бажають жити по-новому! Вони живуть так, як вміють, так як їх навчили в комсомолі і вищій партійній школі, як їх навчили колишні цеховики і кооперативщики початку 90-х. Крім того, що вони навчилися носити вишиванку, говорити красиві слова, брехати і самозбагачуватися, за останніх 15 років вони створили політичні правила гри, у яких мають перевагу у виживанні. Навчилися «зачищати» політичне і громадські середовища від небезпечних опонентів, звинувачуючи їх у дрібних грішках, забуваючи про свої чисельні злочини. Вони хочуть тримати монополію на владу, на опозиційні і громадські рухи, бо у випадку появи нового лідера зі зрозумілою для суспільства ідеєю, їхній кар’єрі буде кінець. А отже, настане кінець і їхній Україні, яку можна грабувати, яку можна продавати, обманюючи і залякуючи громадян.

І так буде доти, поки ми не зрозуміємо, що нам потрібне зовсім інше: чесна, уміла, ефективна і патріотична влада! Без обіцянок, брехні і залякувань! Дехто звинувачує українців в очікуванні нового лідера, царя, який знову поведе за собою народ. Але народ, його набуті звички так швидко не змінити! А тому треба жити реальним життям , а не утопічними мріями. А тому, щоб змінити систему влади, за яку ми почали боротьбу 4 роки тому, нам потрібно знайти нових лідерів, які є справжніми патріотами, мають реалістичний план дій і здатні мислити нестандартно. Лідерів, які готові спертися на громадян і поміняти правила політичної гри! Лідерів, яких люди готові підтримати, незважаючи на «відра помий» з екранів телевізорів і партійних офісів. Лише тоді можна буде змінити систему влади, яка призведе до розвитку і розквіту України. Але для цього потрібно вийти зі стереотипів і звичних політичних стратегій хоча б кільком людям, які зможуть створити абсолютно нові політичні правила гри, що знешкодять існуючі переваги політично-олігархічних утворень.

І це буде нова Україна, без перезаснувань, війн, бунтів і розчарувань! І це буде перемога Майдану!

24 липня 2013 року громадянською кампанією «За відповідальну владу» було проведено круглий стіл «Крах демократії: безвідповідальність влади та примарність опозиції» http://k-z.com.ua/kievskie-novosti/27108-u-kievi-vinajshli-zasib-yak-zrobiti-vladu-vidpovidalnoyu-pered-gromadyanami. «В Україні сьогодні немає представницької демократії, немає парламентаризму, нині Верховна Рада далеко не парламент. Народ, не маючи можливості реалізувати свої права в класичній формі представницької демократії, вдається до волевиявлення у формі бунтів», це один із висновків експертів 2013 року. Наче і 4-х років не було!

Ігор КУРУС, громадський діяч, координатор громадської кампанії «За відповідальну владу»

Фото надане автором



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.