​Тільки жінки наведуть лад у бардаку, який зробили чоловіки

Події минулого тижня від Віталія Бала:

США

Президент Франції Емануель Макрон прибув 23 квітня з 3-денним державним візитом до США, де він обговорив з Президентом США основні питання світової політики. Хоча були розбіжності з питання продовження атомної угоди з Іраном, присутності американських військових у Сирії, боротьбою зі зміною клімату, тероризмом, візит французького президента можна вважати успішним, він був першим з іноземних керівників, кого Трамп запросив до США з державним візитом. Особливо слід звернути увагу на виступ Макрона у Конгресі, де він, виступаючи англійською, фактично опонував міжнародній політиці Трампа, захищаючи західні цінності, виступаючи за демократію, права людини, міжнародну співпрацю, толерантність, свободу.

Вірменія

Протести з вимогою відставки прем’єр-міністра Сержа Саргсяна продовжувались вже 10 днів. У понеділок, 23 квітня, був звільнений затриманий напередодні лідер протестувальників, опозиційний депутат Нікола Пашинян. У цей же день до протестувальників почали приєднуватися деякі військові, а згодом Серж Саргсян заявив по свою відставку. Фактично, у Вірменії протягом цих днів відбулась «оксамитова революція». Наскільки вона виявиться ефективною щодо кардинальних змін у країні, ми зможемо побачити і зрозуміти після дочасних парламентських виборів, які мали б пройти після цих подій. Отже, чи будуть вибори і якщо будуть, то коли? Який буде результат цих виборів? Саме відповіді на ці питання продемонструють подальший розвиток подій.

ПАРЄ

У Парламентській асамблеї Ради Європи розгорівся корупційний скандал щодо підкупу депутатів.

Німеччина

Вперше з моменту заснування в 1875 році Соціал-демократичну партію Німеччини (СДПН) очолить жінка. У неділю, 22 квітня, на позачерговому з'їзді у Вісбадені (Гессен) головою партії було обрано 47-річну Андреа Налес, лідера фракції СДПН у Бундестазі.

Угорщина

Уже втретє Угорщина заблокувала засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ. Петер Сіярто, угорський міністр закордонних справ і торгівлі, заявив, що у такий спосіб Угорщина тисне на України для зміни у законі про освіту мовної норми.

Канада

Тут у місті Торонто відбулась зустріч міністрів закордонних справ країн-членів G-7, на яку вперше було запрошено міністра закордонних справ України. Це запрошення ініціювала Канада, яка зараз головує у G-7. У підсумковій заяві після зустрічі міністрів говориться про можливість посилення санкцій стосовно росії у зв’язку з її діями в Україні.

Гренландія

24 квітня тут відбулись вибори до парламенту. Перемогу з 27,2% отримала правляча соціал-демократична партія, головна опозиційна партія посіла друге місце з 25,5%. Всі основні партії виступають за незалежність Гренландії від Данії, це при тому, що 60% річного бюджету складають субсидії, які надає Данія (близько 500 млн.євро). У 1079 році Гренландія отримала автономію, а в 2009 році право на самоуправління. Данія контролює зовнішню політику і оборону. Площа Гренландії складає 2 166 000 кв.км, а населення понад 55 тис., столиця - місто Нуук, а офіційна мова - гренландська. Для порівняння, площа України – 603 628 кв.км.

Корея

Лідер КНДР Кім Чен Ин та президент Корейської республіки Мун Чже Ін зустрілися 27 квітня у «сірій зоні» на кордоні. Цю зустріч вже називають історичною, бо, дійсно, було прийнято рішення про підписання мирної угоди між обома країнами до кінця року і фактично завершити корейську війну, яка почалася у 1953 році, та сторони домовились про позбавлення Корейського півострова від ядерної зброї.

США

26 квітня Сенат затвердив Майка Помпео державним секретарем США (57 голосів було за і 42 проти). Він став 70-м державним секретарем в історії США.

США

Вперше в історії існування ЦРУ це відомство очолила жінка. Мої вітання і найкращі побажання Джині Хаспел. От всі скоро переконаються, що вона буде дуже ефективним і результативним керівником. Тільки жінки наведуть лад у бардаку, який зробили чоловіки.

Віталій Бала, facebook.com

Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.