​Кличко VS Зеленський. Зеленський починає і... програє?

Так вже в українських реаліях склалось, що клептократи та клани прилаштовували до влади своїх: надійних та з замашками крадіїв. Схеми, відкати, нахабність, неповага до виборців - все це є складовою української політики, яку, після виборів, а, точніше - легалізації потрібних і вже схвалених клептократами і мафією людей саме за допомогою виборів, - демонструють всі, хто наголошує, що їх обрали виборці.


Зеленський зі своїми 73% - не виключення, зважаючи на те, що у першому турі за нього проголосувало 30% від тих, хто прийшов на вибори (тобто, не більше 11-15% від тих, хто має право голосу), а у другому, йому допомогло протестне у 43% проти Порошенка, знову ж від тих, хто прийшов на дільниці. Тобто, не було і не може бути у Зеленського якоїсь високої підтримки, позаяк, і це розуміють усі, хто хоч трошки вміє рахувати та мислити, 43% протестного електорату відвалились від Зеленського одразу після виборів і сьогодні вони вже входять у відсоток проти самого Зеленського.

Те саме і з Кличком, котрого кияни насправді - не обирали, бо довіри до цієї особи - давно нема, а тому явка на виборах була низькою. Однак відбулась легалізація Кличка, як мера - через стандартні маніпуляції, що полягають у правильному підкупі сітки та правильному підрахунку.

Тим не менш, не зважаючи на те, що Кличко не є фаворитом серед киян і більшість з них знають, що при нормальних прокурорах Кличко та й більшість представників Київської адміністрації та ради - давали б свідчення в прокуратурі, маневри команди Зеленського у бік Кличка викликають подив, бо те, що відбувається, пояснюється аж ніяк не боротьбою з корупцією, а примітивним бажанням захоплення влади Києва та перехоплення грошових потоків.

Звісно, якби усі ці розбірки не відображались на киянах, люди б воліли, аби павуки у цій політичній банці один одного з’їли. Однак на сьогоднішній день кияни зовсім не хочуть, аби Зеленський, повторюючи аферу януковича з заміною Черновецького на Попова, узурпував владу, поставивши над киянами промосковських феесбешних керуючих, котрі ніким не обирались і які нічого, окрім агресії і несприйняття у киян не викликатимуть.

Звісно, будь Кличко нормальним мером, не псуй місто, думай про столицю і киян, дослухайся до думки громади, не розкрадай кошти, не знищуй архітектуру міста, Зеленський не міг би до нього прискіпатись, бо не було б вагомих причин, та й кияни б стояли за нього горою. І все, що б команда Зеленського не робила, не сприймалось би взагалі. Але Кличко - не білий і не пухнастий. Він так само, як і Зеленський, розглядає Київ, як дійну корову, ігноруючи громадян та їхні права.

Тим не менш, для киян Кличко сьогодні менше зло, ніж Зеленський зі своїм проросійським Єрмаком і ставлениками колишньої партії регіонів. Звісно, люди усвідомлюють, що знову вибір між двома Г, але вони також розуміють, що те, що затіяв Зеленський, мотивовано зовсім не наведенням порядку у столиці і аж ніяк не дотриманням законності, а є банальним бажанням захоплення влади у столиці, відсторонивши тих, хто не бажає танцювати під дудку 95 кварталу.

На жаль, Кличко - не далекоглядний політик. У нього (як і у того ж Порошенка на президентському кріслі) був шанс виправити всі огріхи давно. Адже, коли ще при адміністрації Богдана його збирались посунути, він поставив не на підтримку киян, а на домовленості з Єрмаком. Так вже заведено в світі криміналу (з яким у обох груп тісні стосунки), що певні питання можна «перетирати», не цікавлячись думкою оточуючих, навіть, якщо вирішення призведе до поганого результату саме для цих оточуючих. А Кличко міг би і прикрити схеми, і не вводити локдауни, і не злити киян незаконними евакуаторами, але - не схотів, поставивши не на киян, а на Єрмака.

Сьогодні ж він дає прес-конференції, на яких наголошує на незаконності дій Зеленського, хоча сам чудово знає, що як мер міста - піддається дуже серйозній критиці з боку мешканців. Утім ще більше киянами не сприймається 95 квартал у вигляді проросійсько-шутовських керманичів команди Зеленського, котрі проводять такі самі схеми, як і влада Києва, але крадуть в межах країни, однак при цьому ще й зазіхають на залишки самоуправління міста Києва.

А кияни - дивні люди. Вони можуть не вийти на протести з приводу підвищення тарифів, можуть промовчати з приводу самодурства РНБО, однак їм дуже не подобається, коли президенти починають пхати свого носа у самоврядування Києва. Тож у питанні з Кличком справа вже не у Кличку, а в позиції киян, які не вважають, що якесь зелене непорозуміння, котре ставить з себе міні-диктатора, ігноруючи закон, Конституцію та здоровий глузд, може брати на себе право вирішувати, кому управляти містом.

А зважаючи на те, що свавілля команди Зеленського сьогодні куди беззаконніші та абсурдніші, ніж поведінка Кличка, то переваги аж ніяк не на боці команди Зеленського. Будь-яке призначення сторонньої особи на місце Кличка, лишивши тому лише обов'язки мера, призведе до двовладдя.

Безперечно, братам-близнюкам Єрмак-Зеленський - не звикати створювати скандали і порушувати закони і Конституцію, і їм - ніхто не указ. Але недобрі люди вже наспівали у вуха Стефанчука, того, що, типу, має юридичний диплом, що отой противний Конституційний суд, з яким Зеленський веде боротьбу не на життя, а на свою погибель як президента, мав свого часу нахабність прийняти одне рішення (задовго-задовго, коли Зеленский виліз із кварталу 95). І той суд тим рішенням визначив, що «Київську міську державну адміністрацію має очолювати лише особа, обрана Київським міським головою».

Але, як свого часу януковичу було байдуже до Конституції і рішень КС, так і сьогодні Зеленському і його команді теж на те - начхати, і не виключено, що Кличка знімуть з посади голови Київської міської державної адміністрації. Але коли незрозуміло яка особа, що не обиралась киянами, призначається на посаду головного розпорядника фінансових потоків Києва (а, отже, і схем і афер), то відбувається... зіткнення інтересів. А, зважаючи на те, що Зеленський і компанія у Києві не те що попитом не користуються, а викликають бажання зловити кожного із зелених і по одному поставити до стінки, то і депутати Київради можуть перетворитись зі слухняних баранчиків у опозиційно налаштованих тигрів. А тигри, як відомо, своїх жертв живими не лишають.

Звісно, Зеленському (хоча, скоріш, Єрмаку) дуже кортить підім'яти усю владу в країні під себе і здати інтереси країни, і вже ні з ким не домовляючись. Але, як показує практика, кияни та й українці якось царів не люблять. Зате люблять гнати їх до Ростова.

І так і хочеться спитати у команди Зеленського: вам дорожню карту до Ростова подарувати?

Оксана КОТОМКІНА, «Конфлікти і закони»

Фотоколаж «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.