​«Я бажаю вашому дому вогню й попелу…»


Російська політична партія «Яблоко», лідером якої є Г.Явлінський, вважає себе єдиною опозиційною силою в рф. Федеральний політичний комітет «Яблука» сформулював позицію партії щодо того, що відбувається під час «спеціальної військової операції», і визначив позиції сторін щодо закінчення війни (про позиції пан Явлінський розповів в інтерв’ю грузинським медіа):

«Найшвидше припинення вогню — це питання збереження та подальшого існування як російської, так і української державності. Продовження малоуспішних глухих бойових дій з величезними втратами в живій силі, тотальна мілітаризація суспільства та економіки, різке скорочення життєво необхідних інвестицій у медицину, освіту, науку, масштабна еміграція молодих людей та кваліфікованих кадрів — усе це закриває дорогу у майбутнє.

У ситуації, що склалася, припинення вогню — це єдиний шанс і необхідна умова для початку розвороту у бік творчих процесів: набуття громадянських свобод, рівних прав і можливостей, створення справедливого та незалежного суду, поділу влади, відокремлення бізнесу від держави, появи недоторканної приватної власності та реальної конкуренції, зниження рівня корупції.

Переможця у конфлікті такого роду з використанням сучасних видів зброї не буде виявлено на полі бою, остаточна військова перемога в такому зіткненні неможлива для жодної зі сторін. Це аксіома.

Територіальні питання можуть по-справжньому обговорюватися лише за умов укладання угоди про припинення вогню.

Все більше світових військових експертів і фахівців, провідних істориків і політологів підтримує необхідність припинення вогню. Соцопитування, за всієї їх умовності у реальних умовах у росії, показують, що близько половини російських громадян тепер також дотримуються цієї точки зору.

Пропозиція про припинення вогню критично потребує максимально широкої громадської підтримки. Тому про це треба постійно говорити та переконувати людей.

Для росії та України якнайшвидше припинення вогню — це питання існування цих країн у ХХI столітті, питання про те, чи є у цих народів майбутнє. Це і принципове безпекове питання для всієї Європи, а можливо — і миру».

Весь запропонований опозиціонером ідеологічний «суповий набір» обманює лише тих, хто сам обманюватися радий і шукає підсвідомо спосіб добре обдуритися. Конструкції casus belli примітивні та прямолінійні, якщо до того ж людина сама хоче вислизнути від реальності. Риторика «ліберала» зрозуміла – в рф скоро вибори.

«Угода про припинення вогню — це політична вимога, реалізація якої цілком залежить від бажання та розуміння людей, які приймають рішення. На практиці його можна реалізувати лише в тому випадку, якщо, як мінімум, путін, Зеленський, Байден і керівництво ЄС і НАТО захочуть це зробити. Але проблема в тому, що ніхто з них наразі такого бажання не виявляє» - стверджує російський політик.

Ми вже в свій час наслухались зеленої бредятіни про «просто перестать стрелять, розвести войска»…

«Мислителі-мрійники» з безпечного далеко розповідають на сторінках відомих медіа про «прекрасну парламентську росію майбутнього» та «показові судові процеси», про «заморожену» війну… без жодного пояснення, яким чином будуть відбуватись зміни. А чи змінять Конституцію, чи покарають злочинців і засудять геноцид. А хто буде відшкодовувати матеріальні збитки за знищенні українські міста і села, Каховську ГЕС. І головне - чи збираються повертати всі окуповані території (20% території Сакартвело, Крим, а що буде з Ічкерією і Кадировим)?

Для багатьох людей, які зараз у московії підтримують війну, вона виглядає справедливо. Люди від душі вважають, що ерефія захищає мирних громадян, яких роками, як вони думають, знищували українські військові, що «наші мальчики - немножко убийци» (Шендаровіч), як вони кажуть, пішли захищати «простих українців», які не хочуть розмовляти українською від націоналістів, які беруть приклад з Бандери і Шухевича, що россолдати там виявляють геройство.

Бо вони «вершители судеб», всі ж старанно вивчали статтю путіна «Об историческом единстве русских и украинцев», в якій лідер рф пише про конфлікт на Донбасі, стверджуючи, що «росія зробила все, щоб зупинити братовбивство». До речі, у 2014 р. Явлінській на початках війни просто був стурбований бла, бла, бла...

Навіть якщо припустити, що люди з іншою точкою зору на війну, на путіна, спецоперацію і все, що відбувається, поїдуть з росії, а там залишаться люди тільки з однією точкою зору, то вони будуть готові воювати безперервно. І «припинення вогню» лише час для мобілізації та озброєння нових монстрів.

Дикунська циклічність буде продовжуватись.

Українці в середині вирви, в середині смерті! Україна сьогодні — це опір смерті та забуттю. Ніколи в минулому ядерна держава не мала такого великого військового супротиву від народної армії України. Тому гідру треба знищити, а не поранити, на жаль, дуже високою ціною для України.

Манана Абашидзе, Конфлікти і закони

Фото yabloko.ru



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.