​На продовження напівзабутої «Кримської платформи»?

В Україні відбувся такий собі «Форум оборонних індустрій». Дуже успішний, як повідомляють в пресі. Тому що там 38 компаній з 19 країн підписали якусь базову «Декларацію оборонної промисловості», до якої можуть долучитися інші промисловці.


Багато хто з фахівців, та й я сам, буквально волали про те, що не можна покладатися виключно на допомогу союзників, а треба терміново розгортати свою оборонну промисловість. І ось наприкінці другого року повномасштабної війни ця нехитра істина стала зрозумілої і нашим можновладцям. І щось почало відбуватися.

Тоді чому я не аплодую в захваті? Тому що є обґрунтована підозра, що знов замість конкретних справ отримаємо піарну симуляцію.

Для перемоги над агресором і забезпечення безпеки країни нам не потрібні резонансні декларації. Нам потрібні контракти с фірмами, які виробляють сучасне озброєння і боєприпаси. Такі контракти укладаються тихенько, без розголосу. А вже після початку спільної роботи в пресі повідомляється лише її напрямок, наприклад, створення оперативно-тактичних ракет, або зенітних комплексів, або бронетехніки, або безпілотників. Як це, до речі, відбувалося зі спільним підприємством з турецьким «Байрактаром».

Згадайте, як гучно нам презентували «Кримську платформу»? Там теж є правильна декларація, підписана багатьма країнами, про яку практично забули. Наскільки вона наблизила звільнення Криму? Не знаю. Проте бачу, наскільки попередні бравурні анонси ускладнили літній наступ ЗСУ. Бо ворог нас почув і почав будувати насправді потужну оборону.

Ось і з відродженням українського воєнно-промислового комплексу може відбутися щось подібне.

Конче потрібні реальні справи, а не медійні симулякри. Зробити, а потім розповідати. Бути, а не вдаватися. Бо війна з її втратами і руйнуваннями, жахом і горем - вона ж до біса реальна.

Олександр Кочетков, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Олександра Кочеткова



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.