У «Батьківщині» заявляють, що Пшонка визнав свого заступника Кузьміна злочинцем

pshonka kuzminУ «Батьківщині» обурені правовою безграмотністю людини, яка обіймає посаду Генерального прокурора. Так прокоментували у прес-службі партії заяву Генпрокурора про те, що якщо у ГПУ будуть докази причетності Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня - їй висунуть обвинувачення, а не буде доказів – «діятиме презумпція невинності».


«Нагадуємо Віктору Пшонці, що презумпція невинуватості – це правовий принцип, за яким особа, яка підозрюється у вчиненні злочину, є невинуватою до того часу, поки її вину не буде встановлено вироком суду, що набрав законної сили. Генеральний прокурор України, який за посадою покликаний захищати закон, має знати це як «Отче Наш», - заявили в партії.

Окрім того, у «Батьківщині» переконані, що своєю заявою про те, що Юлія Тимошенко проходить у справі Щербаня лише як свідок, Віктор Пшонка викрив у брехні та підвів під кримінальну статтю свого заступника Рената Кузьміна.

«Як відомо, ще 10 травня Кузьмін заявив, що Генеральна прокуратура вже за два тижні буде готова висунути Юлії Тимошенко обвинувачення в організації та фінансуванні вбивства Євгена Щербаня. Більше того, Ренат Кузьмін відвідував інституції Європейського Союзу і давав численні інтерв’ю, де наголошував на прямій вині Юлії Тимошенко у цій справі. Свіжа ж заява Віктора Пшонки прямо підтверджує: Ренат Кузьмін сфальсифікував кримінальну справу проти Юлії Тимошенко та звів на неї наклеп, що є злочином», - йдеться в повідомленні «Батьківщини».

Крім того, у партії висловили обурення і заявами члена ЦВК від Партії регіонів Михайла Охендовського, який, не чекаючи рішення касаційної інстанції, наперед оголосив європейцям, що Юлія Тимошенко все одно буде сидіти, а відтак не візьме участі у виборах.

У «Батьківщині» підкреслили, що подібні факти чітко свідчать: всі справи, порушені проти Юлії Тимошенко, є політично вмотивованими і не мають під собою реальних підстав. У зв’язку із цим партія вимагає негайного закриття цих абсурдних, наскрізь сфальшованих справ, звільнення з посади і притягнення до кримінальної відповідальності Генерального прокурора Віктора Пшонки та його заступника Рената Кузьміна.



Коментарі

  +0 #1 falcon 31 мая 2012 г., 21:18:54
Это тупое желание,во что-бы не стало. Опустит НАС всех, за наш тупой выбор своих поводырей

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.