Юлія Тимошенко: Український народ не пробачить зраду своїх національних інтересів

timoshenko27 04 2012

 

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що українські патріотичні сили мають вжити всіх заходів задля денонсування Харківських угод, що їх було ратифіковано 27 квітня 2010 року.


"Політичним партіям патріотичного спрямування вживати усіх необхідних заходів для того, щоб 27 квітня 2017 року стало останнім днем перебування російського флоту на українській землі. Ми закликаємо об'єднати зусилля усіх патріотичних сил для проведення загальноукраїнської кампанії зі скасування окупаційних угод та очищення нашої землі від іноземних військових баз", - йдеться в ухвалі громадсько-політичних зборів проти перебування російських військ на території України "ЧФ РФ має піти з України 27 квітня 2017 року!", підписаній Юлією Тимошенко, повідомляє tymoshenko.ua.

Лідер партії "Батьківщина" наголосила, що підписання та ратифікація Харківських угод супроводжувалися порушенням норм українського і міжнародного законодавства. "Було грубо порушено Конституцію України. Вона чітко зафіксувала: на території України не допускається розміщення іноземних військових баз. Так звана "ратифікація" відбулася з кричущим порушенням Регламенту Верховної Ради України. Ця угода суперечить духу і букві численних міжнародних угод, що визначають європейську перспективу України", - підкреслила вона.

"Через присутність Чорноморського флоту Росії Україна ризикує бути втягнутою в міжнародні конфлікти, як це могло статися під час російської агресії проти Грузії у серпні 2008 року. Абсолютно безвідповідальними на цьому тлі є плани теперішньої влади дозволити Росії переозброїти Чорноморський флот, значно посиливши його військову потужність. Вимагаємо виконувати базові угоди 1997 року, які забороняють якісну зміну озброєнь російського флоту", - йдеться в ухвалі.

Юлія Тимошенко також заявляє, що Харківські угоди загрожують соціально-економічним інтересам України. "Замість змусити Росію платити справедливу ціну за оренду нашої землі, влада загнала країну в чергову фінансову пастку. "Дешевий" газ обернувся його 50-відсотковим подорожчанням. Прості люди сьогодні оплачують недолугі дії уряду. Такими є соціальні наслідки "порятунку" економіки за рецептами цієї антинародної та антиукраїнської влади", - підкреслила вона.

"Антиукраїнські угоди повинні бути денонсовані. Лише це може пом’якшити невідворотну відповідальність влади за її антидержавні дії. Вимагаємо від Верховної Ради України невідкладно розглянути та підтримати внесений від опозиції відповідний законопроект. Вимагаємо від Президента України як гаранта Конституції забезпечити неухильне виконання її положень. Російській владі слід пам’ятати: у Чорноморського флоту в Криму немає жодної перспективи. Український народ не пробачить нікому зраду своїх національних інтересів!" – йдеться в ухвалі, підписаній Юлією Тимошенко.

 



Коментарі

  +1 #1 123 27 апр. 2012 г., 09:49:43
Вот ей народ первой и не простит цену на газ.
Именно это и есть предательство национальных интересов !

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.