​Американський зонд DART успішно зіткнувся з астероїдом «Діморф»

Американський зонд DART (Експеримент зі зміни орбіти подвійного астероїда) успішно зіткнувся з астероїдом Діморф. Трансляція велася в понеділок на сайті Національного управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) та всіх соціальних платформ NASA, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Зонд DART зіткнувся з астероїдом, який не становить небезпеки для Землі, о 19:15 за часом східного узбережжя США. Експеримент вівся з метою протестувати перший у своєму роді захист Землі від потенційно небезпечних космічних об'єктів.

Космічний апарат DART штовхнув невеликий шматок подвійного астероїда (діаметром близько 170 метрів) зі швидкістю близько 23 тис. кілометрів на годину.

Експериментальне зіткнення, проведене вперше для вимірювання та запобігання небесним об'єктам, які можуть становити потенційну загрозу в майбутньому, також було зафіксовано телескопами «Хаббл», «Вебб» та «Люсі» з камерою, встановленою на апараті DART.

Зіткнення в прямому ефірі вдалося подивитися із затримкою приблизно за 45 секунд.

«Це була перша спроба людства змінити курс небесного тіла», - сказав представник NASA у прямому ефірі після запланованого зіткнення, очолюваного Лабораторією прикладної фізики Джона Хопкінса в Меріленді, яка розробила DART.

Успішне випробування довело, що космічний корабель може зіткнутися з навмисно обраним астероїдом з метою змінити його траєкторію так, щоб її можна було виміряти за допомогою наземних телескопів.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.