У Шевченківському райсуді м. Києва відбувся суд над «руйнаторами Леніна»

 
Репортаж із зали суду Олени Білозерської, який журналістка оперативно вела через твітер:
 
Прокурор зачитав обвинувальний висновок. Коханівського звинувачують і судять одночасно по обох "провинах": руйнації Леніна і сутичці з Вороніним під Міносвіти.

Троє підсудних - Коханівський, Тарасенко і Задорожний - визнають, що руйнували Леніна, але не визнають, що діяли з хуліганських мотивів: мотиви були ідейними і патріотичними. Решта двоє хлопців - Срібний і Франт - кажуть, що були лише свідками.

Зараз триває 10-хвилинна перерва, після якої Коханівський даватиме суду покази по суті.

 
Адвокат Сидір Кізін каже, що до оголошення вироку ще буде кілька засідань. Перерви між засіданнями - орієнтовно місяць, бо суди зараз завантажені.

Під судом триває пікет на підтримку "руйнаторів". Це ВО "Свобода", КУН та УНП. Скандують гасла "Свободу Коханівському!" та інші. В залі суду їх прекрасно чути :)

Суддя оголосила перерву у засіданні до 14:00 14 липня - у зв"язку із закінченням робочого дня.
На сьогоднішньому засіданні встигли лише зачитати обвинувальний висновок і вислухати покази Коханівського по суті.

 
Відеодоказ: журналістів не допускали до приміщення суду на відкрите судове засідання по справі "руйнаторів Леніна"
 
 
Під час всього засідання я вела твіттер-трансляцію з залу суду, а пікетувальники внизу її читали з мобілок і були в курсі справи. Думаю, доречно буде, якщо зараз я повністю перепощу її під кат у ЖЖ - хай збережеться для історії.
 
ТВІТТЕР-ТРАНСЛЯЦІЯ ІЗ ЗАЛИ СУДУ:

1 Я зараз в Шевченківському суді над Миколою Коханівським та іншими руйнаторами Леніна. Суддя Павленко оголошує підсудним їхні права

2 У підсудних нема відводів до судді і прокурора. Суд прийняв клопотання адвоката Кізіна фіксувати засідання технічними засобами.

3 Потерпілий Воронін не з"явився. Справа розглядатиметься без нього.

4 Прокурор оголошує обвинувальний висновок.

5 Кажуть, на початку менти не пускали журналістів. При цьому мент рос.мовою казав: "Я вам на украинском языке говорю..."

6 Суддя сказала, що якщо журналісти будуть знімати, вона перенесе засідання. Тому журналісти познімали під час перерви і зараз сховали камери.

7 Під судом триває пікет на підтримку руйнаторів. Свобода, КУН, УНП. З залу дуже добре чути гасла, так що продовжуйте, хлопці! :)

8 В обвинувальний висновок включені обидві "провини" Коханівського: Ленін і бійка з Вороніним.

9 Я зараз в суді над Коханівським.

10 Прокурор зачитує покази свідків: водіїв і працівниць закусочної. Довго розказують про своє обурення руйнуванням :)

11 Прокурор згадує мій блог, з якого взяли фото і відео :)

12 Прокурор перейшов до опису сутички під Міносвіти між Коханівським і Вороніним.

13 Прокурор зачитує версію Вороніна.

14 Брехня брехнею: за словами Вороніна, після того, як Коханівський його вдарив, на Вороніна накинулись ще кілька невідомих чоловіків і побили.

15 Прокурор зачитує покази свідка Сергія Рульова - його багато хто знає :) Це той дядько, який, зокрема, замальовував таблички "вулиця Мазепи".

16 На вулиці пікетувальники скандують: "Геть Леніна з Києва!". Чути прекрасно, молодці! А зараз кричать: "Свободу Коханівському!".

17 Більшість показів свідків кажуть правду, що сутичка була лише між двома, а решта людей лише намагалися розвести, нікого не били.

18 Прокурор назвав епізод з Вороніним обтяжуючим фактом і злочином, зробленим повторно. По всім 5 підсудним пом"якшуваних обставин не вбачає.

19 Під час перерви адвокат Кізін сказав, що сьогодні вироку ще не буде. Буде ще кілька засідань. Сьогодні - 1-е повноцінне засідання.

20 Прокурор каже,що Коханівський побив Вороніна,щоб вивищитися за його рахунок,і підтримує версію,що він бив у складі групи невстановлених осіб

21 Прокурор читає звинувачення по Тарасенку (досі було лише по Коханівському). На вулиці здорово скандують - чутно кожне слово.

22 Читають звинувачення по Франту. В зал зайшов Руслан Андрійко.

23 Коханівського спитала суддя про відношення до звинувачення. Визнає руйнацію Леніна, не визнає хуліганські мотиви.

24 Тарасенко - так само. Задорожний - так само, каже,діяв з ідейних мотивів. Срібний каже, що був лише свідком. Франт теж не визнав себе винним

25 Прокурор пропонує дослідження доказів у певному обсязі. Адвокат згоден, пропонує допитати свідків-міліціянтів і додаткових свідків.

26 Суд запропонував Коханівському дати суду показання по суті. Кізін просить невелику перерву. Суддя оголосила 10-хвилинну перерву.

27 Суд над "руйнаторами Леніна" (фото): Засідання ще триває, а я поки що викладаю фото. Коли закінчиться (орієнтовно ...
http://bit.ly/bpAxyl

28 Коханівський дає суду покази:діяв з ідейних мотивів.Перераховує членів родини,постражд.від комунізму-майже вся родина,почин.з розстріл.діда.

29 Коханівський: у мене свій рахунок до цієї особи (Леніна). Також виконував 3 укази Президента. Діяв разом з двома друзями. Спротиву не чинив.

30 Виклала у ЖЖ ФОТО і трохи тексту про сьогоднішнє засідання суду:
http://bilozerska.livejournal.com/271611.html

31 Коханівський перейшов до епізоду з Вороніним. Каже, прийшов на акцію, організовану патріотичними силами. Побачив Вороніна.

32 Вороніна знав раніше, той неодноразово ображав Коханівського у пресі. В руках тримав плакат "Укр.наци, руки прочь от Табачника!".

33 Коханівський, щоб не було провокації, забрав у нього плакат, той почав його душити, якісь люди його з Коханівського стягли.Той кинувся знову

34 ...тоді Коханівський його декілька разів вдарив, і міліціонери відвели Вороніна від К. К. вважає це спланованою провокацією.

35 Міліціянт спитав Коханівського тоді: "Чому піддаєтеся на провокації?" і більше претензій менти до нього не мали.

36 На вулиці кричать: "Свободу патріотам!" і "Свободу Миколі Коханівському!"

37 Прокурор питає в Коханівського, це була політична акція чи все-таки помста з особистих мотивів. К: акція, і я записав відеозвернення.

38 Але і особисте ставлення до Леніна, каже К., я теж висловив. Прокурор: чому ви не вчинили це раніше, адже біда з родичами трапилась не вчора

39 Коханівський:не вчинив раніше,бо заробляв на техн. засоби.Плюс хотів, приурочивши до дня нар.Шухевича,віддячити йому за боротьбу за Україну

40 Прокурор запитав, які це техн.засоби.Коханівський: драбина і молоток коштують біля 4 тис.грн.

41 Прокурор: чому в нічний час? К: символізм - кати забирали людей вночі. Плюс вночі більше шансів довести акцію до кінця.

42 Коханівський: "Я кілька разів намагався зробити це легально, подавши заявку і підігнавши люльку, але Леніна очеплювала міліція"

43 - Навіщо Вам були друзі? - Тримати драбину. - З яких спонукань вони вам допомагали? - З ідейних, вони патріоти.

44 - А як на місці опинилися Франт і Срібний? - Не знаю, був вгорі на драбині. Познайомився з ними після затримання, хоча міг бачити раніше.

45 - Хто тримав драбину? - Тарасенко і Задорожний.

46 Коханівського спитала суддя, чи були інші 4 підсудних присутні під час бійки з Вороніним. - Ні. - Чи зверталися після бійки до лікарів? -Ні.

47 - Я, каже, чоловік, через те, що щось трохи боліло в спині, до лікарів не пішов. Суддя питає, чи є запитання в Кізіна.

48 Кізін питає, що було відомо Коханівському про законність встановлення пам"ятника. К: знав лише, що він не занесений до реєстру ЮНЕСКО.

49 Коханівський: - Я знав, що цей пам"ятник підлягає демонтажу.

50 Кізін: чи вживали ви нецензурну лексику?Коханівський:Ні, я сказав лише "Слава Україні!" і мілціянту, який сказав: "Злазь","Почекайте, зараз"

51 У зал зайшов і сидить голова КМО УНА-УНСО Ігор Мазур (Тополя).

52 Кізін уточнює у Коханівського подробиці сутички з Вороніним і попередні стосунки між ними.

53 Коханівський каже, що до його затримання працівники міліції ні в якій формі до нього не зверталися.

54 Коханівський про звинувачення у"неповазі до суспільства":"Я український націоналіст.Моє життя належить моєму народу,як я можу його не поважати?"

55 Прокурор: "Чи ототожнюєте ви поняття "українське суспільство" і і "український народ", адже в Україні живуть не тільки українці.

56 Коханівський: "Укр.народ - це ті, що служать своїй державі, люблять її культуру, знають її історію. Якщо серед них є інші нації - тим краще"

57 "А з ворогами України я борюся, намагаюся у законний спосіб"

58 Суддя оголосила перерву до 14:00 14 липня - у зв"язку із закінченням робочого часу.

Наступна стаття »



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.