Чи є правомочним Всеукраїнський з’їзд третейських суддів від 23 грудня 2011 року?

Чи є правомочним Всеукраїнський з’їзд третейських суддів від 23 грудня 2011 року?

 

Останні декілька років в Україні відбуваються страшні процеси. Влада, бажаючи підім’яти під себе не лише силовиків, а й громадські організації, а також усілякі структури самоорганізації населення, (в тому числі і професійні) не реагує на будь-які розколи у цих організаціях. А відбуваються дивні речі: то в одній, т о в іншій структурі хтось вирішує захопити владу, а тому вносить свої правила гри і починає діяти на власний розсуд.


Так, наприклад, 23 грудня 2011 року начебто відбувся Всеукраїнський з’їзд третейських суддів. А вже в середині лютого 2012 року в приміщенні Київського регіонального центру Національної академії правових наук України відбулось чергове засідання Третейської палати України. На порядку денному стояло ряд питань, в тому числі - про скликання та організацію проведення чергового Всеукраїнського з’їзду третейських суддів України і про легітимність Всеукраїнського з’їзду третейських суддів, що відбувся минулого року.

Третейська палата України є постійно діючим органом третейського самоврядування, який діє на підставі Закону України «Про третейські суди» та Положення. Відповідно до п.4.2.5. Положення про Третейську палату України (затверджено Першим Всеукраїнським з’їздом третейських суддів від 16.09.2005р.) до повноважень ТПУ належить скликання чергових, а в разі потреби – позачергових Всеукраїнських з’їздів третейських суддів. Згiдно до ст.59 Закону «Про третейськi суди», Голова ТПУ організовує діяльність Третейської палати України та Всеукраїнського з’їзду третейських суддiв.

На засіданні була присутня більшість членів Третейської палати України зi всiєї України.

Чи є правомочним Всеукраїнський з’їзд третейських суддів від 23 грудня 2011 року?

Засідання проводили Голова Третейської палати України, Заслужений юрист України Михальський Юрій Анатолійович та заступник голови Третейської палати Сліпачук Тетяна Володимирівна. Члени Третейської палати України вшанували хвилиною мовчання пам'ять Заслуженого юриста України, першого заступника голови ТПУ Свінцицького Анатолія Володимировича.

На засіданні членів ТПУ присутні висловились про необхідність проведення корінного реформування органів третейського самоврядування з метою підвищення ролі третейських судів в суспільному житті громадян в Україні.

Чи є правомочним Всеукраїнський з’їзд третейських суддів від 23 грудня 2011 року?

Члени ТПУ України не оминули увагою і намагання деяких осiб провести Всеукраїнський з’їзд третейських суддів 23 грудня 2011 року. Здебільшого цей захід, який проходив 23 грудня 2011 року в форматі форуму третейських суддів, з причини низької представницької явки та нелегітимної процедури призначення, отримав критичну оцінку учасників засідання Третейської палати України. Була поставлена під сумнів легітимність присвоєння назви «ІІІ Всеукраїнський з’їзд третейських суддів» цьому заходу та прийнятих на ньому рішень. Однак учасники засідання ТПУ домовились не приділяти цьому заходу багато уваги та залишити питання надання правової оцінки заходу, проведеному 23 грудня минулого року, компетентним державним органам.

Щодо основних питань порядку денного засідання ТПУ, на підставі результатів проведеного голосування одноголосно було ухвалено низку рішень, а саме:

- вирішили провести Третій черговий Всеукраїнський з’їзд третейських суддів;

- обрали членів Організаційного комітету;

- визначили дату проведення з’їзду - 16 березня 2012 року, визначили місце проведення – м. Київ та зобов’язали обраний Організаційний комітет повідомити належним чином про дату, місце (з урахуванням визначення адреси приміщення), час проведення та порядок денний чергового Всеукраїнського з’їзду третейських суддів;

- затвердили попередній порядок денний зїзду;

- затвердили порядок представництва на з’їзді.

Голова Третейської палати України Михальський Ю.А. та члени Третейської палати України висловили надію та сподівання щодо подальшої плідної спiвпрацi задля розвитку альтернативних методів вирішення спорів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.