Микола Томенко радить СБУ зайнятися ґвалтівниками і вбивцями, а не соціологами

Фото novostiua.netУ середу, виступаючи з трибуни парламенту, Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко повідомив, що до нього звернулися провідні соціологи України, обурені тим, що весь склад Вченої ради Інституту соціології викликали на допит в Службу безпеки України.

Микола Томенко також звернув увагу на жорстке формулювання листа-запрошення від СБУ, в якому сказано, що «явка є обов'язковою. У разі неявки без поважних причин можливий примусовий привід».

Микола Томенко повідомив, що, як його поінформували, йдеться про розслідування зловживань одного із чиновників, який підписав від імені органу державної влади угоду про співпрацю з Інститутом соціології.

«Якщо йдеться про якісь фінансові порушення державного службовця у взаєминах з юридичною особою – Інститутом соціології, то, очевидно, треба мати справу з адміністративним та фінансовим керівництвом Інституту, а викликати на допит у такій брутальній формі найвідоміших соціологів країни, які входять до Вченої ради, – це ненормальність», - наголосив Віце-спікер.

Микола Томенко нагадав, що «у сталінські часи влада прославилася «справою лікарів», таке враження, що сьогоднішня влада хоче організувати «справу соціологів».


Він звернувся до керівництва Служби безпеки України з проханням зупинити терор проти відомих вчених і «сконцентрувати свою увагу на ґвалтівниках, вбивцях і насильниках, а не відомих українських соціологах, які займаються науковою діяльністю».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.