Медіа-профспілка закликає черкаську міліцію відмовитися від копіювання політики МВС

politika mvs

 
Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) застерігає черкаську міліцію від копіювання поведінки власного міністерства. Профспілка констатує, що вкотре міліція в Черкасах порушує закон по відношенню до журналіста, а її керівництво вдає, що нічого не сталося. Жодні заяви і звернення не допомагають, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі НМПУ.


Йдеться про факт перешкоджання професійній журналістській діяльності фотокореспонденту черкаської обласної щотижневої газети «Вечірні Черкаси», члена НМПУ Ігоря Єфімова.

Під час мітингу 5 січня біля Палацу дитячої та юнацької творчості у Черкасах Ігор Єфімов, маючи на собі бейдж із написом «Преса» і фотоапарат у руках, зіштовхнувся із грубими і зухвалими діями щодо себе. Зокрема, міліціонери, які нібито охороняли правопорядок під час трансляції фільму «Відкритий доступ», штовхалися і використовували брутальну лайку. Найбільш обурливим випадком стало те, що один із правоохоронців махнув ногою в об’єктив, намагаючись вибити його.

Після оприлюднення свідчень фотокореспондента і його фото, прес-служба УМВС в Черкаській області відреагувала, поширивши повідомлення про те, що «дане фото не відображає реальної ситуації, яка мала місце» та попросила «представників засобів масової інформації залишатися неупередженими під час виконання своїх професійних обов’язків».

Разом із тим, начальник УМВС в Черкаській області Володимир Ліпандін не реагує на факти перешкоджання журналістській діяльності в місті, а також із моменту призначення на посаду 6 серпня 2013 року жодного разу, попри численні прохання журналістів, не погодився на зустріч чи спілкування із ними у будь-якому форматі.

Досі не розслідувано випадків, коли невідомі особи у формі працівників одного з міліцейський спецпідрозділів не пускали журналістів на сесію Черкаської обласної ради 22 березня 2013 року та 27 грудня 2013 року, погрожували журналісту Інтернет-видання «Прочерк» під час одного з мітингів на підтримку Євромайдану у грудні 2013 року, невідомі особи перешкоджали журналістам ТВі під час зйомок передвиборчої кампанії (перевибори до Верховної Ради України 13 грудня 2013 року).

Незалежна медіа-профспілка підкреслює, що таке ігнорування прав журналістів є копією політики МВС України. Міліцейські спецпідрозділи масово лупцюють представників ЗМІ, а міністерство й не думає проводити розслідування і називати винних. У заяві міститься заклик до міліція відмовитися від такої практики і розслідувати зловживання у власних лавах, адже безкарність не може тривати вічно і за злочини доведеться відповідати.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.